Veulenkampioenschap voor Rheinland

Geplaatst door on 21 juli 2015

pleasemekoplintOp 18 juli jongstleden vond het Trakehner Veulenkampioenschap plaats op de terreinen van Gestüt Loebnitz in Kamp Lintfort. Onder de uitverkoren veulens die mee mochten doen aan dit kampioenschap een aantal van de op Gestüt Loebnitz gestationeerde Gribaldi zoon Imhotep. Maar er waren natuurlijk meer veulen waaronder ook een paar uit Nederland. Van de Nederlandse deelnemers is er één al bekend bij u, de bonte Ivonya van de familie Molendijk was gekleurd aanwezig. Verder zien we op de startlijst nog meer veulens met een Oranje randje. Toon van Osch had maar liefst 3 veulens mee naar Kamp Lintfort. Eén merrieveulen van Kaiser Wilhelm en 2 hengstveulens, een Kaiser Wilhelm en San Silviano. Verder was er nog Twan van der Steen, hij had een Imhotep merrieveulen uit zijn Herzensdieb dochter Herbstsonne meegebracht. Alleen van de Gabun dochter van de Familie Molendijk weten we de opnamecijfers, zij werd opgenomen met 56.5 punt waarmee ze ruim voldeed aan de eisen voor een kampioenschap. Van de andere Nederlandse en Duitse veulens moeten we u de opnamecijfers schuldig blijven omdat ze (nog) niet bekend zijn. In totaal waren er 17 veulens uitgenodigd voor deze vrolijke middag. De beste 3 merries en de beste 3 hengsten kwamen in de eindring samen, daar werden de uiteindelijke kampioenen uit gekozen.
pleaseme
Bij de merries waren het Please Me van Millennium uit St.Pr.& Pr.St. Pleasure Girl van Van Deyk, gefokt door en in eigendom van Stefan Gebauer uit Köln. Palmelfe van Imhotep uit Palmnicken II (v: Monteverdi) van de gastheer meneer Loebnitz die door mochten saintcyr
naar die eindring maar ook het Saint Cyr veulen, nu nog zonder naam, uit St.Pr.St. Oktave IV (v: Monteverdi) gefokt en in eigendom van Anette Schwarte- Katzek uit Pulheim nam haar plaatsje in bij de prijsuitreiking.

Bij de hengsten was de beste van de dag Antilliano van San Silviano uit de ons bekende St.Pr.& Pr.St. Amiana, de Herzendieb merrie in bezit van Toon van Osch.

rheinblick
Naast hem werd Rheinblick opgesteld een Empire State uit St.Pr.& Pr.St. Rheinhilde van Couracius, zij is van de familie Heitfeld uit Issum. Verder mocht ook het hengstveulen zonder naam van Marseille uit Alice X van Distelzar in bezit van Jutta Vigier- Schnabel uit Reichshof in de eindring opstellen.
millennium_gebauerUiteindelijk werd Rheinlands Trakehner Veulenkampioen 2015 het merrieveulen van Millenium, Please Me. We feliciteren Stefan Gebauer met deze prachtige merrie. Het kampioensveulen en de reservekampioen van de hengstveulens zullen deze week nog onderdeel uitmaken van de veulencollectie die tijdens de veulenveiling van het Trakehner Bundesturnier in Hannover onder de hamer komen. Zaterdagavond kunt u dus de bezitter worden van é’n van deze toppers. Vanaf 19.30 uur begint de veiling, de toegang voor alle onderdelen van het Bundesturnier is als altijd gratis.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!