Alle andere Kampioenen

Geplaatst door on 9 augustus 2015

We waren ze u nog schuldig, alle winnaars van het Trakehner Bundesturnier 2015.  In een overwegend zonnig stadspark is er dagen lang genoten van sport en schoonheid. Voor het eerst was het tijdens de veulensveiling niet droog, daarover later meer. Nu eerst de beste (jonge) Trakehner sportpaarden in het voetlicht.

Springpaarden

herbstnacht-2015BT
Bij de jonge springpaarden was het drie dagen lang een sportief duel tussen Fabian Lipsky rijdend op jonge talenten van Gestut Webelsgrund en Frank Ostholt die met de Insterburg dochter Herbstnacht niets cadeau gaf. Uiteindelijk trok de eventing ruiter Ostholt aan het langste eind en werd hij met de fraaie zwarte Herbstnacht  met een score van 8.8 springpaarden kampioen.

Een opvallende deelnemer in dit springpaardenveld was de in Nederland door Klaus Hittmeijer gefokte Mantecar.

manteca2015bt
De 6 jarige Impetus dochter uit de Abdullah merrie Manna II doet het onder het zadel van Fabian Lipsky heel goed en ziet er uit als een atleet bij uitstek.

De zwaarste springklasse werd, laten we het maar eerlijk zeggen, niet echt verrassend gewonnen door de ervaren en nog altijd indrukwekkend springende Hirtentanz.

hirtentanz_bt_2015

De 12 jarige Axis zoon met zijn opvallende bles was nu onder het zadel van Philip Hatmann. Hirtentanz wist zijn zoon, Abendtanz net voor te blijven maar ook Abendtanz maakte geen fouten in het parcours.

Dressuurpaarden.
Hannover - Trakehner Bundesturnier 2015

Kristine Moeller heeft al eerder de titel gepakt en ook dit jaar was zij het die de sjerp mocht ontvangen. Met de fraaie Schimmelmerrie Pequignet (Prinz
 K3 x Silver Moon.) Kristine won eerder deze zelfde prijs met de al even fraaie schimmel Hamilton. Deze heeft het inmiddels al geschopt tot de Grand Prix dus ook voor Pequignet lijkt een grote toekomst weggelegd.  Proficiat aan de ruiter en de fokker/eigenaaren Jens Thorsen van Gestut Pallerhaff in Luxemburg.

De hoogste klasse van de dressuur ging naar Heuberger TSF. In de kundige handen van Annabel Balkenhol
heuberger2015bt

haalde hij een score van 75.83% waar geen andere combinatie aan kon tippen. Dichtsbij kwam nog Amadelio maar met een score van 68% tekende zich wel een duidelijk verschil af.

Driejarige merries en ruinen

Hannover - Trakehner Bundesturnier 2015
Pure Freude is een Shapiro dochter van de Goldschmidt dochter Praise Me. Zij was de allerbeste bij de driejarige merries. Zij gaat hiermee haar moeder achterna die ook al veel successen mocht vieren als jong paard toen ze gereden werd door Jana Frfeund. Pure Freude wist een totaal score van 8.79 bij elkaar te sprokkelen op haar lijst meerdere 9-ens!

milliegrazie2015bt

Millie Grazie, de volle zus van Millenium,  ze haalde een 8,36 en werd direct gevolgd door nummer 3. Fleur (v Kentucky x Grafenstolz) haalde een 8.21 een andere Kentucky dochter, Arosa haalde een 8.00. 

Vier-jarigen
Hannover - Trakehner Bundesturnier 2015
De vierjarige merries en ruinen won alweer een schimmel: Perano met 8.71 (Hofrat x Herzzauber) hij werd gevolgd door twee All Inclusive nakomelingen. Hirtenglanz  is een All Inclusive uit een Lord Luciano en Innclusive heeft een King Arthur moeder. Zij haalde respectiefelijk een 8.43 en een 8.36

Bij de 4 jarige hengsten was het de vers gekeurde Saalhoff’S Eldorado die
eldorado-2015bt
zich de nieuwe Trakehner kampioen mag noemen. Met de uiteindelijke score van 
8,64 bewijst hij dat hij zijn goedkeuring dik verdiend heeft. scaglietti2015btEldorado is een Buddenbrockzoon uit een Caprimond moeder. Op de tweede plaats kon met een 8.29, de gekeurde Hopkins  (Hofrat x Artistieke Rock) zich opstellen. Gevolgd door Scaglietti ook een All Inclusive  maar nu uit een Michelangelo moeder. Hij gaat mee terug naar Tasdorf met een 8.07 op zijn rapport. 

Drie jaar oude hengsten

vapiano2015bt
Naar het kampioenschap voor driejarige hengsten wordt altijd erg uitgekeken. Daar zien we de keuringstoppers van de hengstenkeuring weer terug te zien maar dan voor het eerst onder het zadel. Altijd een mooie rubriek.  Twee winnaars kwamen er uit de bus bij dit bijzondere kampioenschap. Vapiano en Indesign
indesignbt2015

haalden het exact zelfde eindresultaat, een 8.71. Vapiano is de gekeurde door Hohenschmark gefokte vos van Kentucky x Easy Game) en ook de andere winnaar Indesign draagt Easy Game genen. Hij is een Easy Game x Insterburg zoon. Indesign is in bezit van van Uytert.  De derde plaats ging naar Kyriakos ( Elfado – Ivernel) daarmee een echte “Tasdorfer ” hij haalde een 8.57. De vierde plaats noemen we ook graag die ging naar de Hämelschenburger-hengst  én reserve kampioen van de laatste hengstenkeuring  High Motion ( Saint Cyr x Summertime) hij liet een mooie 8.29.
highmotion2015bt

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!