Het is begonnen!

Geplaatst door on 15 oktober 2015

3hoek-943I1077
In Nederland is het grijs, koud en regenachtig. Dat is deze middag in Neumünster niet heel anders. Als altijd is het koud om de baan “op het harde” waar we voor het eerst kennis maken met de nieuwe Trakehner jaargang. Maar die baan op het harde is wel helemaal anders. Waar tot vorig jaar een baan rechtuit hadden van een kleine 100 meter, is er nu een mooie driehoek uitgezet. Ook weer die honderd meter rechtuit dan 120 meter over een mooie stevige ondergrond waar de paarden meer grip vinden en dan ook duidelijk beter van de grond willen komen en dan weer terug naar de jury, een baan op asfalt. Twee voordelen, je ziet veel meer van de hengst én er kunnen veel meer mensen op de eerste rang staan.

Om 13.30 kwam de eerste hengst de baan op en al meteen werd duidelijk dat het niet alleen een koude middag ging worden maar ook dat de eerste indruk van de hengsten door deze nieuwe baan veel meer rust geeft.

lars-943I0601
Wat jammer is, is dat er van de gehele collectie van 39 hengsten er wel 7 niet ter keuring verschenen. Met een kleine dertig hengsten was de jury zo’n 2,5 uur bezig. De drie laatst getoonde hengsten zijn van een eerdere jaargang. Het Trakehner Verband is het eerste Duitse stamboek wat een mogelijkheid heeft gecreëerd om een hengst die het nodig heeft een jaar extra tijd te geven om te ontwikkelen. De hengsten die dan dus ruim drie jaar oud zijn als ze ter keuring verschijnen doen alle onderdelen die de 2,5 jarige hengsten door gaan maar worden ook onder het zadel getoond. Voor deze drie laatst getoonde hengsten lijkt dat een hele goede keuze geweest. Twee er van hebben in de ogen van het publiek veel kans om het felbegeerde dekbrevet toegewezen te krijgen.

36-943I1044

InDesign een Easy Game zoon heeft zich in Hannover op het afgelopen Trakehner Bundesturnier al heel goed laten zien in de sport en lijkt de rol van dekhengst wel te kunnen brengen. Dat telt ook voor de door Tasdorf gefokte

36-943I1057

Kiriakos (Elfado x Ivernel) ook hij heeft al successen geboekt onder het zadel en maakt ook nu kans op een positief oordeel.

In de jaargang van 2013 valt op dat de paarden weer groot zijn, bijna allemaal meten ze 168 of hoger met een paar uitzonderingen die rond de 163 zijn gebleven.

33-943I0990
Opvallend goed was de Schwarzgold zoon Perpignan Noir, hij kreeg een spontaan applaus van het de kou verbijtende publiek. Die eer viel ook te beurt aan de Iskander zoon

17-943I0750

Kaiser Kamillo en aan de halfbloed hengst Adomat.

 

2-943I0545
Adomat is een Rheinklang zoon uit een Engels volbloed merrie.

sir-s943I0795

De volle broer van Sir Sansibar, de Sieger van vorig jaar, Sir Samoa kon nu nog niet overtuigen, wellicht had hij last van de kou maar zijn draf kwam niet helemaal uit de verf.
De hengsten mogen nu allemaal oefenen in de springkooi wat de ene duidelijker leuker vindt dan de andere. Zometeen gaan we een eerste blik werpen op de rijpaarden van de veilingcollectie van dit jaar en komen ook de merries die ter keuring worden aangeboden aan het publiek voorgesteld. Morgen is het weer vroeg dag, dan gaat om 09.00 uur de eerste hengst zijn kunnen tonen over het hout.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!