Springen vrij in de “kooi”

Geplaatst door on 16 oktober 2015

Eigenlijk is het hier in Duitsland niet echt een kooi zoals in Nederland vaak gebruikt wordt bij het vrij springen. De hindernissen, drie in totaal die zo gunstig mogelijk opgesteld zijn om de paarden de gelegenheid te geven hun techniek goed te laten zien, staan iets uit het midden van de grote baan van de Holstenhallen. De paarden worden door hun begeleiders eerst naar de hindernis geleid zodat ze weten wat er gaat komen. Dan worden ze in voorkeur in stap naar het begin van het “lijntje” gebracht waarna ze los over de hindernissen gaan. Al naar gelang het vermogen en de techniek van de paarden worden de hindernissen verhoogd. Zo kan iedereen inclusief de jury commissie zich een goed beeld vormen van de hengsten.
edmonton943I1302-001
Er waren een paar hengsten bij die hun afstamming niet verloochende en duidelijk veel verstand van springen hebben Zo één is de Horalas zoon uit een Abdullah moeder. Of hij uiteindelijk het oordeel gekort gaat horen is twijfelachtig maar als hij dat alleen voor springen kon krijgen dan was hij er bij. Edmonton zoals deze vos heet heeft veel van zijn voorouders meegekregen, zelfs de karakteristieke vlekken van opa Abdullah zijn zichtbaar.
gluckruf-943I1208
Een ander echt goed springend paard was de Dramatiker zoon Glucksruf III, het moge duidelijk zijn, net als zijn broers kan hij heel goed springen.
pokerface-0943I1232
Misschien iets minder voor de hand liggend maar heel goed springend was de Elfado zoon uit de St.Pr.u Pr.St Par Exquisite. Deze Pokerface is een bont gekleurde vos die gisteren niet helemaal rad leek maar vandaag dat allemaal liet vergeten. Hij beweegt goed en hij springt nog beter.
22-943I1411
De twee Millenium zonen Heaven (uit een Friedensfürst moeder) hierboven op de foto is een heel compleet paard. Hij beweegt goed, deed dat gisteren ook op het harde al heel goed. Hij wil meewerken waardoor hij ook bij het springen goed uit de verf kwam. Zijn halfbroer Helium deed er niet veel voor onder. Hij is ook geliefd door het publiek omdat ook hij een goed ontwikkeld en mooi paard is. Deze Millenium zoon met een Induc moeder doet het prima boven het hout terwijl de verwachting is dat hij later in de grote dressuurring echt faam gaat maken. Hij is geboren en getogen in Denemarken waar het tegenwoordig de gewoonte is om ook bij voorbrengen van paarden een helm te dragen. Een wat ongewoon gezicht maar als je er over nadenkt helemaal niet gek. Die jonge mannen kunnen nu eenmaal wel eens wat ongeduldig worden en dan kunnen benen overal komen.
deen943I1442

Alte Adel alweer een Millenium zoon maar dan uit een Kasparowmoeder sprong makkelijk en heel goed en viel op door zijn rustige karakter. Hij keek wat rond, had het duidelijk naar zijn zin en sprong tussendoor ook nog even netjes de hindernissen.
33-943I1530
Een mooi in Trakehner type staand paard is de Ovaro zoon Intarsio een paard waar je mee voor de dag kan komen. Mooi, chique, vriendelijk en geen moeite met het gevraagde. Ook hij zal geen springpaard worden maar het feit dat hij graag gehoor geeft aan de vraag om de hindernissen netjes te overwinnen siert hem.
33-943I1596
Perpignan Noir, de Schwarzgold zoon laat ook vandaag zien hoe een Trakehner moet zijn. Heel mooi, heel chique, rust en overzicht, hij neemt alles in zich op en blijft kalm. Ondanks zijn indrukwekkende maat, hij is nu al 170 hoog, blijft hij een hele mooie verschijning en een sierlijk paard. Ook hij zal waarschijnlijk zijn brood niet gaan verdienen met springen maar aan techniek en vermogen komt hij niks te kort.

lion943I1660
Jammer genoeg is InDesign, één van de driejarige hengsten die voorgesteld worden, uitgevallen door kreupelheid. We houden dan nog maar twee driejarigen over. Beide vos. Kiriakos heeft al laten zien dat zijn talent ligt in de dressuurring. Hij sprong ok was wellicht wat te snel om goed omhoog te willen komen. Zijn gangen zijn er echter niks minder om. De andere driejarige is een Lion’s Dive zoon. Springen kan hij zeker met gemak. Zijn oude bloedlijnen zijn duidelijk zichtbaar in zijn gangwerk en zijn bouw. Dat maakt Shillong een goed sportpaard maar of hij ook dekhengst gaat worden gaan we later dit weekend horen.

Vanmiddag gaat het verder met het Trakehner Dressuurpaarden Kampioenschap waar de wedstrijdpaarden worden afgewisseld met de rijpaarden voor de veiling.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!