Het verhaal van het ontstaan van deze Kampioen

Geplaatst door on 19 oktober 2015

De fokcombinatie meneer König & Meijer werken al sinds jaren samen. Hun kinderen hebben de eigen gefokte paarden gereden. Soms zijn de jonge paarden in de weide bij meneer König, soms bij de familie Meijer. Toen het nieuws van de Sommerlade veiling bekend werd (Sommerlade was een grote stoeterij die in 2007 ontbonden is waarbij alle paarden geveild zijn vanwege financiële problemen) zijn de beide mannen naar die veiling gegaan. paradegoZe zagen daar een Maizauber merrie uit de fokkerij van stoeterij Gorlo die het op Sommerlade niet goed had gehad. De merrie, Parade Go, heeft te  weinig beweging gehad in haar jonge jaren en deed eigenlijk al lang niks. Ze besloten de merrie te kopen. Ze werd ingereden door de dochter van de heer König toen de merrie al 12 jaar oud was. Dat is verre van ideaal maar toch werd geprobeerd om de merrie haar verrichtingsonderzoek te laten doen. Dat ging niet supergoed. Voor een merrie op leeftijd die weinig heeft meegemaakt is het een hele opgave om dan opeens een rijpaard te moeten worden. Ze heeft haar SLP gedaan en is weer mee naar huis gegaan. Voor de sport was ze niet nodig, er zijn meer paarden onder zadel bij de families. Daarom ging zij lekker in de wei. Ze ging er weer beter en beter uit zien waarop werd besloten de merrie toch maar te dekken.
schwarzgold
De heren waren al een keer van Stoeterij Hörem gereisd om daar Schwarzgold te gaan zien. Ze waren zeer gecharmeerd van de grote zwarte. De merrie Parade Go is niet groot (165) maar heeft wel grote partijen en lijnen. De verbeterpunten leken bij Schwarzgold in overvloed en dus werd zij gedekt. En zo kwam 11 maanden later een zwart hengstveulen ter wereld. Een mooi en misschien licht arrogant hengstveulen. Dat zou wellicht een goed veulen zijn voor de veulenveiling in Hannover hebben zijn fokkers toen gedacht. Meneer Gehrmann die de veulens voor de veiling altijd mede selecteert was ook erg weg van de mooie zwarte en liet hem toe in het veilinglot van Hannover in 2013.

paradisoDaar was een Zwitser neergestreken. Deze Adrian Gasser had wat mensen om zich heen verzameld om hem te ondersteunen in zijn paarden aankoop. Zij hebben hem aangeraden juist deze Perpignan Noir, die toen nog Paradiso heette, aan te schaffen. De hamer van Uwe Heckmann viel op €15.000. Toen het veulen gespeend was werd hij naar Zwitserland gebracht. Daar heeft hij een half jaar gewoond. Zijn trotse eigenaar, die naar eigen zeggen geen verstand van paarden heeft, had wel gezien dat hij een heel speciale is. In het mooie hoofd van de toen jaarling zag hij een winnaar, een trots vaderdier. Wederom liet de heer Gasser zich goed adviseren en vond zo een hengst-trainer die weliswaar nog nooit een Trakhner hengst had gehad maar wel veel ervaring heeft met hengsten klaarmaken. De hengst werd per week beter en beter. Zijn trainer gaf hem niet zo zeer een andere voorbereiding dan de andere paarden in zijn stal maar toch kreeg hij wel een speciale plek in zijn  hart. Het interieur van de hengst maakte hem een geliefd paard bij iedereen op stal.

En zo kwam de trainer, de eigenaar, de fokkers en iedereen die zich verbonden voelde aan de hengst samen met de hengst naar de Holstenhallen van Neumüntser in deze oktobermaand van 2015. De trainer was blij verrast met de vriendelijkheid en de ontvangst door iedereen van de grote “Trakehner familie”. Hij werd niet als vreemde eend in de bijt gezien en ondanks dat iedereen wist dat deze hengst een geduchte concurrent ging zijn, werd hij overal geholpen en in de groep opgenomen. oostenrijkseeigenarenHij hoopt dat er meer Trakehner hengsten bij hem komen want hij heeft het allemaal als zeer positief ervaren. Vooral het enthousiasme van het publiek was geheel nieuw voor hem, geen ander ras heeft zulke toegewijde en blije fans. Zo veel applaus en aanmoediging had hij niet eerder meegemaakt!

Perpignan Noir heeft een geweldig start in leven gemaakt. Nu kijken hoe hij zich verder ontwikkeld! De nieuwe eigenaren uit Oostenrijk, Dominik Hartl en Karl Ochsner, hier op de foto met onze fokleider Lars gehrmann, lijken serieuze eigenaren te zijn die het allerbeste voor hem willen. Perpignan Noir blijft in ieder geval in Duitsland tot hij zijn verplichte Hengst Verrichtingsonderzoek heeft afgerond. Daarna gaat besloten worden waar hij zijn werk gaat doen.
siegerbuiten

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!