Helium erkend voor de Zuid Duitse Stamboeken

Geplaatst door on 17 november 2015

In Neustadt an der Dosse werd dit weekend de hengstenkeuring voor de Zuid Duitse logo Stamboeken gehouden. 3 Trakehners zijn daar aangemeld voor erkenning als dekhengst. Aangezien de hengsten al goedgekeurd zijn voor de Trakehners kunnen ze door andere stamboeken erkend worden. Zo is de regel in Duitsland, gekeurd voor 1 stamboek, eventueel erkend voor andere stamboeken.
edmonton943I1302-001
Edmonton het Horalas x Abdullah springkanon van de afgelopen Trakehner Hengstmarkt mag gaan dekken voor de Zuid Duitse paarden.
tudor_0241
Ook de in 2014 als 3 jarige gekeurde Tudor (Iskander x Sixtus) viel die eer te beurt.
helium-3I2673
Millenium zoon Helium werd door de commissie eerder in Marbach bekeken. Zij waren onder de indruk van de bewegingen en het temperament van de jonge hengst. Ook hij staat bijgeschreven in het dekboek voor de Zuid Duitse paarden. Het Zuid Duitse Verband bestaat uit de fokverenigingen van Rheinland-Pfalz-Saar, Bayeren, Brandenburg-Anhalt en Pferdezuchtverband Sachsen-Thüringen – Baden-Württemberg. Alle drie de hengsten zijn in bezit van en gaan dekken via de relatief nieuwe stoeterij, Gut Staffelde in Berlijn.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!