Jaarvergadering TCN

Geplaatst door on 12 maart 2016

943I0004-vergadering
Na het geweldige bezoek aan de stallen van de koning gingen we naar een plek net buiten de stad. Bij het restaurant van een golfbaan was door Ad en Yvonne een zaal geregeld waar we niet alleen heerlijk konden eten maar ook goed konden vergaderen.
943I0046bestuur
Het afgelopen jaar werd in vogelvlucht doorgenomen.
Er waren premies voor Nederlandse merries, de door Marian Fokker gefokte nu in bezit zijn merrie Baila’s Binti is Pr.St. geworden en ook de Kentucky merries van familie Griffioen. Ook voor Dandelion Hailey, Frühlingsflocke en Imagyne staat nu Pr.St.  Dezelfde Frühlingsflocke die we ook kennen als Fame won in het afgelopen jaar de Kasparow trofee op de TCN sportdag.
Beste veulen van de stamboekdag was Ivonya, de Gabun dochter uit Imagyne. Beste merrie was Baila’s Binti.
Op de late veulenkeuring in augustus werd Antilliano, een hengstveulen van San Silviano de winnaar van de Arie Timmer bokaal.
Ook in augustus 2015 was de eerste bezichtiging voor hengsten geboren in het Rheinland maar daar waren deze editie geen Nederlandse hengsten van de partij
In september was er de Stuten Leistung Prufung. Daar werden de Kentucky merries Matris Vota Mettet en Matris Vota’s Montjuic gedeeld tweede! Ook Nederlands gefokt was de nummer 4, Evora van Jeanette van der Staak.   Op Prinsjesdag is er altijd de grote veulenveiling waar wij als TCN meestal niet heel veel mee te maken hebben maar in 2015 wel. Eén van de best verkochte veulens daar was een Trakehner veulen van Millenium uit Kaiser Els . Het veulen werd aangeschaft door Laurens van Lieren. (Voordat het veulen naar de veiling mocht moest er wel nog een stamboekopname in alle haast geregeld worden want dat was in eerste instantie vergeten door de fokker)
Op een andere veulen veiling, die van de Hengstmarkt, kende ook een Nederlands succes. De al eerder genoemde Antilliano werd daar als duurste verkocht.
In het zelfde weekend van de Hengstmarkt was er ook het WK voor jonge Eventingpaarden. Daar haalde de in Belgisch eigendom verkerende Eiskönig de bronzen medaille.
On november was er de vergadering van zuchtbezirk Rheinland.

Daar zijn wat cijfers uitgerold: er zijn in 2015 68 veulens opgenomen, de crisis heeft dat cijfer lager gemaakt want er zijn ook jaren geweest dat er 200 werden opgenomen in Reinland alleen. Over de laatste 5 jaar zijn de dekkingen van alle rijpaard stamboeken met meer dan 50% afgenomen. In 2016 lijkt er bij de Trakehners weer een beetje lift in te zitten. Er zijn 99 dekkingen geweest. Impetus en Imhotep waren met 9 dekkingen de meest dekkende hengsten. Van de 99 dekkingen zijn er 12 voor Nederlandse merries. België is ons aan het inhalen, niet alleeen met voetbal maar ook met Trakehner dekkingen! In België zijn er 18 dekkingen geweest waar als alles goed gaat 19 veulens van gaan komen. Evita heeft via embryo transplantatie hopelijk 2 nakomelingen dit jaar! Het is opvallend dat in Rheinland meer en meer in de springrichting gefokt wordt. Er is ook een lange siscussie geweest over de komende verkiezing van het ieuwe hoofdbestuur, daarover later meer.
De notulen van de vorige TCN jaarvergadering werden als altijd goedgekeurd zonder morren, ingekomen stukken waren er niet.
In 2015 zijn ons TCN leden ontvallen. Kees Tol een enthousiaste Trakehner liefhebber en één van de eerste die een Elite merrie in Nederland had is na strijd met een ziekte overleden en we hebben afscheid moeten nemen van Sonja Hittmeyer, de vrouw van één van de oprichters van TCN, Klaus Hittmeyer.

943I0046linekeNadat de, helaas niet aanwezige, oud penningmeester Marian Timmer bedankt was voor jaren van enthousiaste medewerking  kon de kersverse penningmeester Lineke Bakker ons meenemen  langs de cijfers. We kunnen concluderen dat TCN er goed voorstaat, we zijn een gezonde stichting.

Daarna kwam het programma van dit jaar langs wat u onder de knop agenda terg kunt vinden.
943I0052-fam-griffioen
943I0041-fokkerEen altijd vast onderdeel van de vergadering is het bekend maken van de Fokker van het jaar. Vorig jaar ging het mooie beeldje wat hoort bij deze prijs naar de familie Hoffman voor Ivanhoe. De goedgekeurde hengst die zij gefokt hebben. Dit jaar ging de prijs naar de familie Griffioen. Onder luid applaus werd de prijs in ontvangst genomen. Onze voorzitter legde uit dat het heel knap was om een fokkerij die gestart is met een half brand merrie van Speratus zulke mooie fokresultaten te behalen.

Speratus was een niet gekeurde maar wel 100% Trakehner hengst, daarom droegen zijn kinderen een half brand. In 4 generaties heeft de familie Griffioen paarden gefokt die nu niet alleen Pr. maar ook St.Pr. Stuten zijn geworden!

943I0058-dotutoNu zou de de Doruto Memorial uitgereikt worden maar daar moeten we allemaal nog even op wachten. Op een later moment kunt u hier alles over lezen!
943I0072-elly
943I0049-frankUiteraard waren er bloemen voor Frank die zo geweldig de rondleiding bij de Koninklijke Stallen had geregeld. Bloemen ook voor Yvonne voor haar niet aflatende inzet en het organiseren van van alles en nog wat. 943I0069-yvonneBloemen ook voor de redactie van de website en voor de voorzitter van TCN. Elly van Osch nam de prachtige bloemen verzorgd door Hand Roorda in ontvangst.

Er is daarna nagepraat over hoe we meer mensen enthousiast kunnen maken voor  TCN. Kimberley gaat op Facebook een actie starten om jonge Trakehner lieghebbers te vinden. En er gaat weer geprobeerd worden zo’n geweldige TCN dressuurclinic te organiseren. Verder gaat er een meting komen of er mensen te vinden zijn mee willen doen aan een eventing clinic. Daarover later hier op de site meer. Zo was ook deze TCN vergadering een gezellige bijeenkomst en een kans om alles nog eens door te spreken. Volgend jaar zijn we er allemaal, en hopelijk nog meer leden, er weer bij!

* foto’s gemaakt door Gert Brouwer.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!