Der Dante 1 in Renswoude

Geplaatst door on 6 juni 2016

Echt verrassend is het niet. De ruiter die Olympisch, Europees en Wereldkampioen is in Eventing, dezelfde man die dit jaar de Triple Crown gewonnen heeft (dat Is Badminton, Kentucky én Burghley, de drie zwaarste wedstrijden van de wereld) Hij heeft ook Renswoude gewonnen. De populaire, goedlachse 4-Michael-Jung-met-der-Danteen altijd sportieve Michael vond het terrein en de cross van Renswoude een goede wedstrijd waar niet alleen de sfeer goed was maar zelfs het weer was geweldig! Naar Renswoude is hij niet gekomen met zijn Olympische paard maar met een gekeurde Trakehnerhengst. Met Der Dante (Stravinsky xx X Hohenstein) wist hij het aantal strafpunten op 31 te houden. 31 strafpunten in de dressuur komt neer op bijna 80% score, ongewoon hoog voor een eventing wedstrijd (en elke andere wedstrijd) Hij stuurde de zwarte in exact de ideale tijd foutloos naar de finish in de cross en maakte ook in het afsluitende springen geen fouten. De halve Trakehner waar we gisteren over berichtte had een stopje teveel in de cross waardoor hij helaas vroegtijdig het parcours moest verlaten.
In de andere klassen vinden we nog een paar Trakehners terug. In de Junioren / Young Riders klasse werd er gewonnen door Donnerstag (Cadeau x Sixtus) onder Emma Brüssau met 42.20 strafpunten. In dezelfde klasse werd Lisa Hemmer met Forstmeister (Ulexis x Suchard) 11de. Lisa had ook voor de CIC** een Trakehner meegenomen, met TSF Karat (Sixtus x Anduc) was het springen hun Waterloo, 16 strafpunten daar maakte dat ze niet verder kwamen dan een 24ste plek. (bijna 60 deelnemers) De 8 jarige Eiskönig werd in die CIC** 8ste met 68.3 strafpunten.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!