Verder zonder Artistic Rock

Geplaatst door on 28 september 2016

kl_6543
De Grand Seigneur van Kasteel Boxbergen, Artistic Rock heeft op de artistic_rockleeftijd van 24 jaar het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld. Als driejarige werd ‘Rocky” al “DER BEWEGUNGSKUNSTLER” genoemd. Hij was een talentvolle dressuurpaard en heeft zijn kwaliteiten volop bewezen door, op eenvoudige wijze, vele wedstrijden winnend af te sluiten. Hij werd uitgebracht tot in de Lichte Tour maar beheerste alle Grand Prix oefeningen. Rocky was niet alleen een rots in de sport,
kl_6533
ook in de fokkerij heeft Boxberger Artistic Rock zijn sporen ruimschoots verdiend. Zowel in 1997 als in 2000 bracht Artistic Rock de veilingtopper tijdens de veiling in Neumünster. Ook de kampioen en reservekampioen 1999, alsmede de reservekampioen van de Stuten Leistungsprüfungen 2000 en 2001 waren dochters van Artistic Rock. Zijn kinderen behaalden meerdere keren finale overwinningen in Duitsland voor de disciplines dressuur, springen én eventing. Sieger van de  Trakehner hengstenkeuring 2011, Häwelmann, was een kleinzoon van Artistic Rock.
familie_kampioenschaptcn
Rocky’s dochters Hippo’s Hillary en Hippo’s Heavenly behaalden in de zomer van 2004 samen met hun moeder de titel voor “Bundessiegerfamilie” (Duits Nationaal familie Kampioenschap).
Alwine heeft haar Rocky maar liefst ruim 17 jaar thuis op stal gehad en vele avonturen met hem beleefd. Een echt familiepaard die een ereplaats in de familie heeft. Hij gaat zeker gemist worden.
rock-zee-099861

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!