Boekelo in volle gang

Geplaatst door on 8 oktober 2016

boekelo-1

De Military van Boekelo is al in volle gang. Vandaag wordt de cross country gereden, het meest spectaculaire onderdeel van deze hele Hippische week vlakbij Enschede. De Military draagt ondanks het feit dat de sport al lang niet meer zo heet nog altijd zijn originele naam. Eventing heette Military toen er nog 5 onderdelen op het programma stonden. Naast de nu nog steeds gebezigde dressuur, cross en springwedstrijd, waren toentertijd ook een wegparcours en een uithoudingsproef onderdeel van de Military. Die laatste twee onderdelen zijn met oog op veiligheid en paardenwelzijn geschrapt. De sport werd Eventing en de paarden die er voor gebruikt worden moesten aan andere eisen gaan voldoen. Waar vroeger vrijwel alleen Engels Volbloed paarden deze test konden doorstaan is er nu veel meer nadruk komen te liggen op handigheid en gehoorzaamheid. Er wordt nog altijd veel gevraagd van ruiter en paard maar het is een nog mooier en eerlijk sport geworden. Boekelo is, ook in vergelijk met andere grote eventing wedstrijden, geen gewone wedstrijd het is een echt evenement. Als je er rond loopt kan je soms bijna denken is dit een Fair waar bedrijven egwendolen-fer-traumprinz-5-800x533lkaar treffen en onder het genot van luxe, lekker eten en wijn, zaken met elkaar doen of gaat hier toch om de sport. Beide aspecten van de Military Boekelo zijn belangrijk.

Wij als Trakehner liefhebbers willen natuurlijk weten of er ‘Trakkies” mee doen in deze 3* wedstrijd.
En daar kunnen we ja op zeggen. Twee Trakehners zijn ingeschreven voor de wedstrijd, Traumprinz  de 9 jarige ruin  (v: Elkadi II x Graciano) wordt door Gwendolen Fer voor Frankrijk gereden en voor Zweden start de Duits gefokte (maar wel uit Russische lijnen) Hippo’s Sapporo. Deze 8 jarige ruin met zijn opvallende bles werd gefokt door Gestüt Hellerholz en is een Perechlest zoon uit een Blesk moeder. Hij wordt gereden door een Zweed Christoffer Forsberg die voor niet alleen voor deze wedstrijd hoefde af te reizen naar ons Nederland. Chris woont hier namelijk al een tijdje. De liefde bracht hem al eerder met zijn paarden naar Nederland. Samen met zijn vriendin Sanne de Jong traint hij eventing paarden en brengt die in heel Europa uit in de sport. Hij rijdt Hippo’s Sapporo voor zijn eigenaar Mike Kleene.
chris-hippo
Inmiddels is de dressuur verreden en helaas hebben beide combinaties dat niet super goed gedaan. Met strafpunten die tegen de 60 lopen is de uitgangspositie niet ideaal. Hoe ze het in de cross hebben gedaan zullen we vanavond weten, waarna er morgen nog gesprongen gaat worden.

De stand is live te volgen klik op deze LINK om bij het leaderboard te komen. En als u wilt kunt u live meekijken naar de cross op de LIVESTREAM

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!