Bent u al klaar voor de Voorjaarskeuring?

Geplaatst door on 6 februari 2017

Aanstaande zaterdag is het zover. De voorjaarskeuring in Munster Handorf. Er zijn maar liefst 3 paarden waar “we” als Hollander voor kunnen duimen! Niet alleen de 4 jarige in Nederland gefokte hengst van de familie Molendijk gaat op voor een dekbrevet, ook een Belgisch TCN lid is aanwezig met 2 hengsten. Bij de jonge hengsten heeft de familie Hennekens hun Zauberlord zoon, Magic Lord, in de strijd. kroton-7456Hij moest verstek laten gaan in Neumunster afgelopen jaar maar is er nu helemaal klaar vol. Maar dezelfde familie heeft in de categorie “Hengsten van ander bloed” een interessante Pools gefokte Anglo arabier in voorbereiding om bij de Trakehners te mogen gaan dekken. Deze nu 4 jarige Kroton heeft een veelzijdige bloedafstamming en zou wel eens heel interessant voor de Trakehners kunnen zijn! Hij is volop in training in Nederland bij Chantal Megchelenbrink die met hem al wat springwedstrijden en dressuurwedstrijden heeft gestart. De punten voor de M dressuur zijn binnen maar Kroton is te jong om dat al te mogen starten. Springen gaat ook steeds beter en de vaste hindernissen die ze samen springen doet hij ook heel goed. Spannend dus in Munster Handorf dit weekend, des te meer reden om die kant op te rijden!
Om 9:00 uur in de ochtend begint de keuring van de hengsten op het harde. Vervolgens kunnen ze los laten zien wat ze met hindernissen kunnen en mogen ze ook op de driehoek hun gangen laten zien. De oudere hengsten moeten zich vervolgens onder het zadel tonen. daarna gaat de commissie in beraad over wie er toegevoegd gaat worden in het hengstenboek. Om 12:00 uur is de uitslag bekend. Dan om 13:00 uur begint de jaarlijkse hengstenshow, waar nog enkele kaarten voor beschikbaar zijn, de show duurt tot 17:00 uur. Komt alle, het zal ook dit jaar zeker weer de moeite waard zijn!
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!