Impressie van de voorjaarskeuring

Geplaatst door on 14 februari 2017

Als u een keer een weddenschap wilt afsluiten met enige zekerheid tot winnen, wed dan dat het sneeuwt in het weekend van de Trakehner Voorjaarskeuring. Als jaren achtereen is dat namelijk het geval geweest. Of het sneeuwt aan onze kant van de grens of we vinden een winterwonderland in Münster Handorf. Dit jaar was het ook nog geen voorjaar in het tweede weekend van februari. Er waren veel hengsten aangemeld voor de nakeuring en er waren ook veel mensen, meer dan in voorgaande jaren. Vanuit TCN waren er 2 hengsten die een gooi deden naar een Trakehner Dekbrevet.
i943I0024
ikop943I0014Kop nummer 2 was toebedeeld aan Imanyo hij is een Schwarzgold zoon uit de Münchausen dochter Indyra van de familie Molendijk. Imanyo is een mooi, groot paard met lange lijnen die goed kan bewegen. Hij komt misschien ietsje Trakehner flair tekort in het gezicht maar is toch nog altijd herkenbaar een Trakehner. Hij draafde op het harde zonder terughouden. In het springen deed hij ook zijn best. Rob en Jeroen hebben de hengst klaargemaakt voor deze keuring en dat hebben ze goed gedaan. De jonge hengst wist wat er van hem verwacht werd en deed wat er gevraagd werd. Helaas was het keuroordeel “Nicht gekört”  Imanyo zal dus sportpaard gaan worden en iemand gaat daar een heel fijn paard aan hebben!
isprong943I0216 - kopie
m943I0035
Vervolgens was het de beurt aan Magic Lord. Deze Zauberlord zoon komt uit de Amelio dochter Mondria. Magic Lord is gefokt door de familie Hennekens uit Brecht België. ms943I0263Magic Lord zou naar Neumunster komen maar werd toen door een hoefzweer tegengehouden, vandaar dat de keuze is gemaakt voor Münster Handorf. In alles is  Magic een Trakehner met een bijzonder fraai gezicht, een goed lijf en goede gangen. Hij kan in zijn bewegen iets moderner zijn maar het zou best kunnen dat dat komt als hij wat ouder en dus nog sterker wordt. Zijn moeder heeft het goed gedaan in de samengestelde sport, dat kon je zien want hij had geen moeite met de hindernissen die hem werden voorgehouden. Ook voor Magic Lord was er helaas geen groen licht.
ms943I0531
Dezelfde familie Hennekens had nóg een ijzer in het vuur, in de vorm van de door Helen Hennekens aangekochte Pools gefokte Anglo Arabische hengst Kroton.

ks943I0360
kk943I0141Kroton AA heeft als vader Effect die zeer succesvol was in de eventing sport. Kroton zelf is ook een mooi sportpaard. Op het harde liet hij zich overtuigend en brutaal zien. Hij bewoog makkelijk en liet in stap veel ruimte zien. Later in de hal liet hij zien over een goede galop te beschikken. Springen doet hij goed met zijn schoft omhoog pakt hij elke hindernis stoer aan. Hij is al in de sport uitgebracht door km943I0602Chantal Megchelenbrink waar de 4 jarige al de punten heeft gehaald voor de M dressuur (maar nog niet mag starten want hij is te jong) en hij heeft ook al springproeven gelopen en hij heeft al oefencrossjes gedaan. Alles doet hij graag en met groot enthousiasme.  De stoere fraaie zwarte is al goedgekeurd bij het Belgische Arabische Stamboek (BAPS) maar kreeg van de Trakehner keurcommissie geen toestemming om ook in de Trakehnerksprong943I0370 fokkerij te gaan dienen. Hem staat ongetwijfeld een sport carrière in de eventing sport te wachten.
trakehners zijn gewoon heel bijzonder

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!