even terug in de tijd

Geplaatst door on 6 oktober 2017

Op een dag met alleen maar storm en regen is het fijn even terug te denken aan de zomer en dus aan veulentjes. We zijn u de foto’s nog schuldig van twee veulenevenementen. Ten eerste de stamboekopnamedag in Brecht België. Een paar van de beste van het Rheinland zijn daar gezien en opgenomen en verdienen dus op zijn minst een een eigen bericht!


De eerst geboren bij Flaxman was Elliot. Hij is een Honoré du Soir zoon uit een echte Anglo Arabische moeder. Elliot besloot te vroeg ter wereld te komen en heeft geen makkelijke start gehad maar hij is een vechter en hij doet het harstikke goed. Op 10 maart werd hij geboren. De 8 voor type is geen verrassing! Wat een plaatje! Moeder Edita is samen met haar zoon opgenomen in het stamboek en mag dus als fokmerrie ingezet worden in de Trakehner fokkerij. Edita ging met dit rapport trots weer naar haar weiland. 8-7-7,5/7-7,5-7,5/ 7,5 ( 52 )


De laatste dochter van stammoeder van Flaxman, Agenda (Herzzauber), is ook voor stamboekopname aangeboden. Deze kapitale Hofrat dochter heeft de koninklijke naam Amalia gekregen.
Zij kreeg met vlag en wimpel prachtige cijfers van de commissie. Met 8-8-7-7-8-8-7,5 (53,5) is ze een Premie anwärter zoals dat heet. Alleen nog een sporttest of resultaten in de sport en ze is een Premie Stute! Gefeliciteerd met deze aanwinst!


Behalve eigen paarden van Flaxman stoeterij was er ook een gast merrie. Bijna traditiegetrouw zouden we kunnen zeggen is er vrijwel elk jaar een bont veulen te zien van de familie Vanderweegen.
Merrie Laurine geboren in 2012 met de afstamming Camaro X Bard bracht haar veulen mee maar was zelf ook nog niet in het stamboek opgenomen.
Laurine kreeg de volgende beoordeling: 7-6,5-7,5-7,5-7-7-7

met haar zwartbonte merrieveulen van Impetus bewees ze een goede fokmerrie te zijn. Het merrieveulen kreeg een fraai rapport. 9-7,5-7,5-7,5-7-8,5-7,5 (54,5) een naam hebben we nog niet maar die zal zeker ook fraai zijn!


Verder ging het alweer met weer een Honoré du Soir. Weer een hengstveulen. Deze, bijna arrogant, mooie zoon van Corsica kan niks anders doen dan mensen laten watertanden om zo veel type en zo veel Trakehner flair!  Copenhagen is niet alleen mooi en weet dat zelf maar is ook een heel goed veulen. Met deze reeks 9-8-8-8-8,5-8-8 (57,5) mocht hij uiteraard mee doen in het Fohlenchampionat van het Rheinland. Wat een topper!


Maar er was nóg meer moois. De Caprimond merrie Daylight is bij wijze van uitzondering gedekt door één van de Arabische hengsten van Flaxman. Deze Meknes is een mooie goed bewegende 1.61 metende zwartschimmel. Met zo’n afstamming telt dit veulen ook als bloed verversing. Haar cijfers liegen er niet om! 10-8-7,5-8,5-9-8-8 (59) Natuurlijk betekende dat ook een ticket voor het Fohlen championat later die maand voor Dayzi!

Maar deze laatste dame had nog een andere afspraak in haar balboekje staan. Ze mocht met haar afstamming namelijk óók verschijnen op de Belgische kampioenschapen voor het BAPS, het Belgische Arabische Paarden Stamboek. Daar kon ook al niemand aan haar schoonheid tippen en sleepte ze de ereprijzen in de wacht voor het Nationaal Kampioenschap. Ze is met recht de fraaiste van het land!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!