Vrolijke veulens

Geplaatst door on 10 oktober 2017


Alweer een grijze dag dus helpen we u de dag door met wat vrolijke zomerse beelden van het Rheinlandse Veulenkampioenschap. Daar waren heel wat TCN veulens voor geselecteerd dus zeker de moeite waard om de mooie foto’s van Lune Jancke te bekijken!

Veulens die eerder in het seizoen 53 punten of meer haalde zijn automatisch uitgenodigd om op het Kampioenschap te komen mee strijden om de eer en om de naam het prachtige bord te krijgen die dient als wisseltrofee voor dit kampioenschap.
Dat bord en dus het Kampioenschap ging naar fokker Peter Verhorst die met het Harlem Go veulen

Midas de hoogste scoorde haalde.

Vorig jaar was Peter met een volle zus van deze Midas al hoog geëindigd maar dit hengstveulen was nóg iets beter en ging met de ereprijzen naar huis. Midas is een Harlem Go uit Malaika van Samarkant. Het veulen draagt niet zijn eigen lint in de ereronde want hij is niet gewend aan een halster,  een lint om de hals werd een beetje te spannend. Eén van de prijzen van het kampioenschap is een veulenhalster, dat kwam heel goed van pas!

 


Uit Nederland waren Haydar van Lineke Bakker aanwezig. Haydar is een Schwarzgold zoon uit de Sevillano xx dochter Hailey.

Maar de Familie Griffioen was er ook met onder andere hun Matris Vota Milano van EH. Rheinklang uit een Kentucky merrie.

In de laatste groep hengstveulens, de beste van het Rheinland, liepen behalve de uiteindelijke winnaar Midas van Harlem Go,


ook Sarotti Mocca Creme van E.H. Rheinklang (uit de fokkerij van Simone Bell)


en een heel Hollands veulen wat we allemaal nog niet gezien hebben omdat die pas na de TCN dag is geboren, Honey`s Gold van Schwarzgold uit St.Pr.u. Pr.St. Honey Honey, in eigendom van en gefokt door  Alwiene Nuy. Wat een plaatje!


Bij de beste merrieveulens nog meer TCN veulens: TCN Kampioen, Marèe du Soir v: Honorè du Soir X  Marajo ox van Maarten Hesseling.

Martis vota`s Minoes van Saint Cyr uit Martis vota`s Muze van Partout van de familie Griffioen.

Maar ook daar had Peter Verhorst een ijzer in het vuur in de vorm van Elodie Harlem Go x Samarkand, in bloed dus heel nauw verwant  aan de winnaar.

De hengst Midas werd uitgeroepen als beste van allemaal. Alle veulens die op het kampioenschap aanwezig ware  krijgen een vermelding in het paspoort om aan te geven dat zij boven gemiddeld goed zijn beoordeeld en een kampioenschapsveulen zijn, dat kan natuurlijk bij eventuele verkoop een waarde verhogende werking hebben, het is dus zeker de moeite waard om naar het kampioenschap af te reizen! In augustus 2018 is er weer zo’n kampioenschap.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!