Veulen Veiling Hannover

Geplaatst door on 9 juli 2010

Het Trakehner Bundesturnier in Hannover van  22 tot 25 Juli is een zeer veelzijdig evenement. De fokleiding kiest welke 3 en 4 jarige paarden de  kleuren van het Trakehner stamboek gaan verdedigen op het Bundeschampionat. Daarnaast geeft het Bundesturnier ruimte om Trakehners met elkaar te laten strijden om de hoogste eer in vier sportdisciplines. Dressuur, Springen, veelzijdigheid en aangespannen. De focus is ook gericht op de allerjongste in Hannover. Bij de veulenveiling op het buitenterrein op de zaterdagavond zijn “ruwe diamanten” in de collectie. In voorgaande jaren is deze veiling de weg geweest om latere zeer succesvolle paarden te bemachtigen. Prince Patmos v. Patmos werd in 2006 hier aangekocht en werd in 2008 reservekampioen van de hengstenkeuring. De Cadeau Dochter  Kalla was ook onderdeel van de collectie van 2006, in mei 2009 werd zij de kampioensmerrie van de keuring in Moritzburg (58 punten). Verder waren de nu goedgekeurde hengsten Legretto v. Imperio en Abendtanz v. Hirtentanz ook onderdeel van deze veiling toen ze nog naast hun moeder liepen.

Fokkerijleider Lars Gehrmann is al weken bezig met de selectie voor de veiling, editie 2010. Graag willen we een aanbod hebben van 20 tot 25 topveulens, zegt de hippoloog. Bij de selectie hecht ik grote waarde aan de sportaanleg van de veulens en uiteraard aan hun bewegingen. Op deze manier willen we de trend voortzetten dat er in Hannover werkelijk bijzonder goede veulens te koop zijn die in de toekomst grote talenten blijken te zijn. Naast sportkwaliteiten moeten de veulens, die van februari tot mei geboren mogen zijn, beschikken over een zeer interessante pedigree. Deze editie van de veiling omvat het aanbod daarom veulens van de Grand Prix hengst Insterburg TSF, Kampioenshengst Iskander toont zijn eerste jaargang en top verervers als Imperio, dubbeltalent-vererver Kasparow en Trakehner rijpaarden kampioen Elfado maken met hun nakomelingen hun opwachting. Dit is een uitgelezen kans om uw toekomstige topper te verwerven!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!