Aken Totilas 1

Geplaatst door on 15 juli 2010

Bron: Horses.nl
Waar het Oranje voetbalteam de overwinning liet liggen, veroverde het Nederlandse dressuurteam vanmiddag wel het goud tijdens CHIO Aken. Edward Gal reed zijn tienjarige Moorland’s Totilas (v. Gribaldi) naar de hoogste score. Hij kreeg van de jury een percentage van 83,860 procent toebedeeld. Hij staat daarmee ruim vijf procent los van de nummer twee, Adelinde Cornelissen. De Britse Laura Bechtolsheimer werd derde.

“Totilas is echt een geweldig paard dat je zo’n ongelooflijk gevoel geeft tijdens het rijden. Dat is echt onbeschrijflijk. Bij het losrijden voelde het al zo, en dan moet je nog de proef in!”, vertelde Gal tijdens de prijsuitreiking tevreden. “Ik ben heel tevreden over de proef. Ja als je met een paard als Totilas niet tevreden kunt zijn, dan weet ik het ook niet meer. De eerste twee piaffes wilde Totilas iets teveel gaan zitten, daar moest ik iets meer voorwaarts rijden. Ik werk er nu aan om dit soort dingen ook in de proef steeds beter te controleren. Maar Totilas is nog jong, pas tien jaar, dus dat kan ook nog.”

Ondanks zijn ruimschootse overwinning durft Gal nog niet te zeggen dat hij ook tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky op het hoogste treetje van het podium zal staan. ,,Dat kun je van tevoren nooit zeggen, er kan altijd iets gebeuren. Er moet altijd nog eerst gereden worden natuurlijk, dan pas weten we hoe het gegaan is”, besluit Gal.

Eerder deze week was er ook een Grand Prix proef voor ruiters die niet meereden in de Landen wedstrijd. In de uitslag van die proef vinden we een andere “half” Trakehner terug. Onder Hans Peter Minderhoud haalde Partout dochter Nadine een tweede plaats en een hele mooie score van ruim 72%.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!