Aken kleurt oranje

Geplaatst door on 18 juli 2010

Bron: Horses.nl
Het publiek in Aken zag vanochtend dressuurproeven van wereldklasse in de afsluitende kür op muziek. De Nederlandse ruiters presteerden op de top van hun kunnen en zetten een geweldig resultaat neer. Op plaats één Edward Gal, op plaats twee Adelinde Cornelissen en op plaats drie Imke Schellekens-Bartels. Het fenomeen Moorland’s Totilas (v:Gribaldi) leek onder Gal wel van een andere planeet te komen. De gitzwarte dressuurhengst wist het hele dressuurstadion opnieuw te betoveren met zijn optreden en liep naar een score van ruim 90 procent.

Het werd muisstil toen Edward Gal zijn Moorland’s Totilas als laatste combinatie het dressuurstadion binnenreed. Ook deze combinatie presteerde op de toppen van hun kunnen. Wel maakte Totilas een zeldzaam foutje aan het einde van de eerste uitgestrekte draf: hij sprong aan in galop. Dat was snel hersteld en wat volgde wat een proef van uitzonderlijke klasse. Zelfs het foutje kon de score nauwelijks drukken. Maar liefst 90,964 procent prijkte na afloop van de proef op het scorebord. ,”Het foutje laat maar weer eens zien dat Totilas nog altijd een paard is”, vertelt Gal na afloop van de wedstrijd. “Het kan altijd gebeuren, alleen hoop ik dat het straks niet in Kentucky gebeurt!”

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!