De eerste dagen van het Bundesturnier

Geplaatst door on 23 juli 2010

Hannover begon op donderdag met Hollands weer. Gestaag viel de regen op de mooie terreinen van het Stadspark midden in Hannover waar het Trakehner Bundesturnier alweer voor de 5de keer gehouden wordt. Omdat Nederland zich dit jaar gastland mag noemen is er in de tent waar het Trakehner trefpunt is gevestigd wat ruimte gemaakt om Holland te promoten.

Er zijn dus tulpenvelden en heel veel bloemen mee. Sponsor Bouquet heeft die bloemenpracht verzorgd en het mag gezegd worden het ziet er prachtig uit!!!

Maar nadat de tent versierd was, de paarden gestald en het terrein verkend viel de avond en hebben we allemaal een plek gezocht om de nacht door te brengen, sommige slapen in de trailer andere in de vrachtwagen of in een hotel. Het is broeierig warm en nog altijd valt de regen.
Vrijdag is wat beter, de dressuurbanen zijn nat maar het stopt in de loop van de middag met regenen. De Nederlanders rijden met wat wisselende resultaten.


Marjolijn en haar Hidalgo (v:Kasparow)bijten het spits af. De grote vos laat mooie stukken zien maar lijkt wat te kijken naar de parapluis aan de A kant van de baan.



Gerald en Epos (v:Matador)rijden de zelfde proef. Ook daar wat spanning en wat foutjes zorgde dat ze niet voor plaatsing in aanmerking kwamen.

Bianca en 1 van de oudste deelnemende paarden van deze internationale wedstrijd, Glanzzeit (v:Michelangelo) hadden duidelijk last van wedstrijdspanning. Achterwaarts ging lang niet zo goed als ze kan en ook daar was hier en daar een foutje te bespeuren.



Lena reed met Hocus Pokus (v:Goldschmidt)de A proef( L/M niveau) Hokus Pokus moest erg wennen aan de omgeving en maakte gebruik van een moment van onoplettendheid van Lena en liep de baan uit. 

Marjolijn had nog een ijzer in het vuur, haar DH Pearl’s Pleasure (v:Munchausen)liep mee in de M Tour (ZZ-Licht) Pearl is een mooi hoogbenige vos die met zijn ruiter een hele fraaie combinatie vormt.

Ze behaalde een prachtige 3de prijs, felicitaties Marjolijn met een mooi resultaat van 63%.


Ook in de hoogste klasse was een Nederlandse starter, Celine van der Veer reed haar Golden Glory (v:Gribaldi)in de S klasse (Lichte Tour) het was geen foutloze proef maar toch heeft Celine een startplaats voor de DS proef van morgen.

In het middagprogramma was plaats gemaakt voor de jonge paarden proef. 3 3 jarige paarden komen gelijktijdig in de baan. Zij worden naast gangen ook op africhtingniveau en bouw beoordeeld.

Amiana (v:Herzendieb)gereden door Lena was onderdeel van de derde groep. Ze liep een mooie stabiele proef waar ze haar uitstekende galop kon laten zien.

 Ice age liep met Lena diezelfde proef mee in een zwaar deelnemersveld, met Hengstenkeuring 2009 Sieger , Kentucky in dezelfde groep.
Deze proeven gereden door meestal gekeurde driejarige hengsten is altijd een populaire rubriek bij fokkers, daar kan je de keuringstoppers van afgelopen jaar terug zien. Hoe zijn ze ontwikkeld? Opvallend goed in deze groep was de koffievos zoon van Gribaldi, All Inclusive. Hij won de proef met overmacht. In de finale van dit nummer lopen verder, Kentucky, Oettingen (een Easy Game zoon ) en de trots van Toon, Ice Age (v:Herzendieb),

daarmee heeft Toon weer een niet gekeurde hengst in deze klasse. Eerder deed hij dat ook al met Goldmond (Caprimond)


Marjolijn was later vanmiddag de laatste Nederlandse starter, zij reed met Hidalgo een goeie L proef. De vos ruin was beter geconcentreerd dan vanmorgen en liet zich makkelijk en prettig rijden.

Ons Nederlands team kreeg op het laatste moment nog een aanvulling. Een Noorse combinatie had geen team en wilde wel graag de team proeven rijden. Zij is dus door Team Holland “geadopteerd” het is een heel bijzondere combinatie,de ruiter is namelijk blind. Zij wordt bijgestaan door een groom die aangeven waar de hoeken van de baan zijn verder rijdt zij haar proeven uit haar hoofd. Ze behaalde in de L tour een mooie tweede plaats waarmee ze ons team behoorlijk wat punten bezorgde, Tak! (dat is toch Noors voor Dank?)

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!