D’Artagnan beste Nederlander

Geplaatst door on 6 juli 2021


Afgelopen weekend was Maarsbergen het toneel waar de Horse Trials plaats vonden. Een grote internationale eventing wedstrijd met combinatie van over de hele wereld. Trakehners deden natuurlijk ook mee. De internationale 3*** werd gewonnen door een combinatie uit Japan. Beste Nederlander was D’Artagnan, een Kasparow zoon uit een Engels volbloed moeder.
D’Artagnan, stalnaam Daan, is al jaren bij Larissa Hartkamp die hem helemaal zelf opleidde. Ze hebben samen al heel wat avonturen beleefd.

Deze keer was Daan extra voorbereid op de dressuur, had een weekend eerder 5 winstpunten in de Z gehaald. Maar de terreinen van Maarsbergen, die kent Daan en dus was zijn hoofd al bij de cross. De dressuur was niet geweldig, resultaat plek 28 in de tussenstand. De dag er na was het dan tijd voor de cross. Maarsbergen, heel dichtbij bij Leersum waar het noodweer is geweest, zou de bodem goed en veilig zijn?  Larissa heeft nieuwe stiften gehaald om extra zekerheid te hebben maar Daan was heel zeker, hij ging niet glijden. Er zaten een paar moeilijke dingen in maar Daan wist wat ie moest doen, ik hoefde alleen maar te genieten, hij is als een cross machine, geweldig. Ze klommen door een foutkloze cross binnen de tijd naar een 8ste plek.


In het afsluitende springen maakte D’Artagnan ook geen fout, dat maakte ze dat ze eindigde op de derde plaats. Daarmee waren ze de beste Nederlandse combinatie.
Hij kwam fit uit de cross en was ook na het springen klaar voor nog een rondje, wat een heerlijk paard is het toch.

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!