vrijwel alles is anders

Geplaatst door on 16 oktober 2021

Wellicht heeft u het al gemerkt, minder berichten dan ooit van de hengstenkeuring. Dat heeft te maken met verschillende dingen.

Ten eerste is de hengstenkeuring in zeer veel aspecten anders dan de voorgaande jaren.

We zullen daar meer malen melding van maken, het heeft vrijwel allemaal te maken met de op handen zijnde welzijnswetten die gaan zorgen dat een hengstenkeuring “oude stijl” voor altijd voorbij zal zijn.

Nu eens heeft het virus hier niet de zwarte piet, het heeft meer te maken met grote veranderingen die ten gunste van de gezondheid en het welzijn van de paarden zullen worden ingevoerd.

Ten eerste wordt de keuring niet meer in 4 maar in 3 dagen afgewerkt. Daardoor vallen er heel wat onderdelen weg. Dat is voor de jonge hengsten een gunstige uitwerking de jongelingen krijgen nogal wat te verwerken in zo’n keuringsperiode. Lange reis, andere stal, overal gedoe en drukte. Ze zijn nog maar jong en zijn na een aantal dagen niet alleen lichamelijk moe, geestelijk zijn ze ook aan het einde van hun latijn. Dat was op de finale dag van de keuring goed te zien. De jonge hengsten waren moe en vaak ook wat teruggevallen in conditie. Dat moet beter en dus os alles in 3 dagen gepland.

Dat gecombineerd met het feit dat de bezuinigingen, die wel door de corona crisis moeten worden doorgevoerd, maakt dat veel, heel veel, anders is. Voor mensen, zoals uw redacteur, is er bijvoorbeeld geen werkplek meer. Dat maakt het maken van een echt live verslag een stuk lastiger.

Voor een volgende editie zullen we bedenken hoe we dat beter kunnen maken, nu moesten we roeien met riemen die er niet waren.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!