op het harde, niet op het droge

Geplaatst door on 16 oktober 2021

10 uur en er waren behoorlijk wat mensen op de been. Bijna net zo veel als in andere jaren verzamelen de liefhebbers om de baan buiten. Deze editie hebben we geen fotograaf mee. We zullen dus werken met de foto’s die we elders hebben gevonden.

Als eerste komt de schimmel Kadre Blanc binnen. Hij lijkt het niet heel fijn te vinden op de harde bodem. Wellicht waardeert hij zich nog op tijdens de komende dagen.

Eleanos heeft een F1 anglo moeder, haar vader is een Engels volbloed, haar moeder een Arabisch volbloed. Van beide kanten herkenbaar in deze donkerbruine.

Tony is sinds deze foto gemaakt is verder ontwikkeld. Hij is een Abendtanz zoon.

Bartolli is een makkelijk bewegende Banderas zoon uit een Empire State dochter.

Dit is Horst Schimanski een Berlusconi zoon.

Graf von Falkenhöh is de eerste van 2 Blanc Pain zonen. Beide komen uit een Hirtentanz moeder.

Want deze Grand Charmeur, in naam en in wezen, is ook Blanc Pain x Hirtentanz

Bourani had in het jaar dat deze gemaakt werd 2 merries gedekt. Dit is dus 50% van zijn jaargang. Maar wat voor 1! El Presidente heet hij.

Hagen von Tronje, de eerste van de 5 Freiherr von Stein zonen die mee doen. Daarmee is Freiherr de hoofdleverancier van hengsten.

Pokeren, zegt men, is sport. Deze 100% sporthengst heet Pokergold, hij is een Freiherr zoon uit een Herzruf moeder.

Van de 5 Freiherr zonen had Gerard Geling er 4 in training, hij moet gedacht hebben, lekker Nederlands kwartet. Deze derde is Havelland, hij heeft ook een Herzruf moeder. Pokergold gaat dan terug op Kasparow, deze gaat terug op Polarpunkt.

Rauhreif is ook een Freiherr zoon, hij is als veulen gekocht door de eigenaar van Stoeterij Murtal in Oostenrijk. Als hij de baan in loopt breekt het zonnetje door, dat maakt zijn donkere vos kleur nóg mooier.

En dan de laatste van de Freiherr zonen, deze Rheinschatz, hij is 3/4 broer van de kampioen van vorig jaar, Rheinglanz. Deze kan ook heel best bewegen.

Verder gaat het alweer met Heart of Gold. Hij doet zijn naam eer aan. Als hij de baan betreed doet hij denken aan Michelangelo, ook zo’n mooi vriendelijk gezicht.

High Motion wordt door twee zonen vertegenwoordigt deze editie. Sacre Diamant is daar de eerste van. Helemaal volgens het Heamelschenburg concept gefokt. High Motion x Exclusiv x Kostolany x Upan La Jarthe

Deze King of Motion is in het echt beter dan op deze foto. Hij heeft veel type, goede bewegingen en een prettig karakter. Hij heeft een Kostolany moeder, dus sport vrijwel gegarandeerd.

Hirtentanz heeft met deze Dein Erbe een heerlijk kado achter gelaten voordat hij naar Florida vertrok. Uit de fantastische D lijn (van o.a. Donauruf, Durenmatt en Dolce Luciano) van familie von Schoning komt deze heerlijke zwarte, Dein Erbe, hij deelt zijn verjaardagsdag met zijn bedenker, Veronica von Schoning.

Ivanhoe brengt er dit jaar 2, waaronder deze Great Gatsby gefokt en in bezit van Familie Poll. Sterk bewegen, mooi, heel veel Trakehner flair, genieten.

Maar vlak deze New Boy niet uit. Ook Ivanhoe maar ook een moederlijn waar je bijna jaloers op zou worden. Het is een combinatie van het allerbeste Engels Volbloed (Acatanango xx), Sport (Monteverdi), rittigkeit (Hohenstein) en gangwerk (Millennium), allemaal in 1 paard!

Goldfieber heet deze goed bewegende donkerbruine, hij is een Le Rouge zoon uit een Shavalou moeder. Goed paard, veel type.

Bij de eerste drafpas zie je het al. We zijn bij Millennium uitgekomen. Deze Impact weet waar hij zijn benen moet neerzetten maar vooral ook waar hij ze moet optillen. Hij lijkt alleen helemaal niet op deze foto, hij is niet alleen nog mooier, hij is zeker 8 tinten donkerder. Hij is bijna zwart, donkerbruin.

Deze Kenneth gooit hoge ogen. Hij beweegt erg goed en ziet er fantastisch uit. Sprehe heeft hun jongeling perfect voorbereid! Millennium x Shavalou. En, even voor mezelf sprekend, de eerste Millennium zoon die ik zie die niet donkerbruin of zwart is. Wel chique!

Augenblick heeft in ieder geval de leukste naam. Wederom Millennium dus goed lopen. Deze kan ook nog steunen op een Cadeau moeder.

Dit is Imperial Valley, vanuit Denemarken gekomen. Op deze foto nog wat compact er is inmiddels wat meer rek in gekomen. Hij is een Preussentanz (Herbstkönig zoon) uit een Schiffon moeder.

Beetje onwennnig maar van Tea at Sunday kan ik geen echt goede foto vinden. De hengst, gefokt door Beatte Langels, is echt veel mooier dan hij op deze foto lijkt. Beatte kan geweldige foto’s maken, deze is misschien over het hoofd gezien. Wel een heerlijk paard. Hij was veulenkampioen van zijn jaargang en is nog altijd zeer aansprekend.

Terwijl het inmiddels weer lekker regent brengt Poll zijn volgende hengst binnen. Een Schwarzgold zoon uit de volle zus van Easy Game. Een combinatie die maakt dat je meer wilt zien! Top bewegen, dat kan ie! Deze Eichengold, alweer een mooi en onmiskenbaar Trakehner hengst.

Deze heet Harry, hij gaat 3 x terug op Sixtus en dat kan je zien. Hij is de kleinste van het spul met zijn 163. Aan de cap van de voorbrenger is te zien dat Harry uit Denemarken is gekomen.

Niet alleen het feit dat deze op de foto is lang gras staat geeft het idee dat Sky Prince bijna laagbenig is. Dat is ie wel een beetje. Maar hij laat ook zien nog heel wat ontwikkeling door te moeten. Mooi en groot paard, goed bewegen. Uit deze lijn komen ook de springpaarden Sky Walker en Sky Moon. Het vaderschap van Sky Prince staat op naam van Speedway

Speedway heeft nog een ijzer in het vuur. Deze Il Classico heeft een Tarison x Biotop moeder. Sport ten over!

Is ie zwart, is het een schimmel? Donkerbruin staat in het boekje. Het is het allemaal niet. Aconit is stekelharig zwart. Een heerlijke compacte sportbink die heel makkelijk en graag beweegt. Met heerlijke Trakehner oren en veel zin om aan de gang te gaan.

Assesor is een Tecumseh zoon uit een Buddenbrock moeder. Als je naar papier kijkt springt hij al bijna uit het boekje. Benieuwd wat hij doet boven het hout morgen.

En Last, maar absoluut niet, Least is deze Zauberreichen zoon. Kind of Magic is een heel smakelijk en charmant paard wat vlijtig zijn gangen laat zien. Heel fijn paard!
Na deze laatste gaan we naar binnen, droog worden en kijken naar het vrijspringen van de Freispring cup.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!