Finale Bundesturnier

Geplaatst door on 26 juli 2010

Zondag is de dag van de finales in Hannover. Marjolijn en haar Pearl’s Pleasure werden verwacht in het M onderdeel, Celine mocht haar Inter I Kür rijden en Ice Age moest zich meten met de 3 andere 3-jarige hengstendie de finale hadden gehaald.

De zondag van Hannover begint altijd een uur later dan de eerste dagen. Dat kwam goed uit want na de veulenveiling zaterdag avond (waar over later meer nieuws)  bleef het nog lang druk in het ” Holland Huis”  Tot in de kleine uurtjes waren er volop mensen van allerlei nationaliteiten die samen praten, dronken en genoten van lekker weer en goed gezelschap.  

Maar ook deze zondag was een wedstrijddag dus de paarden moesten verzorgd,de vlechten moesten weer in de manen. Voordat we met z’n alle naar een teamlid gingen kijken hebben we eerst naar het kampioenschap voor de 4 en daarna de 3 jarige rijpaarden gekeken.

Op deze dag worden de paarden niet alleen voorgesteld door hun eigen ruiter maar moeten ze ook een “fremdreiter test” ondergaan. Eerst rijdt hun eigen ruiter en daarna zijn er twee ruiters (amazones) die door het Verband aangesteld zijn. Zij rijden de paarden en geven dan hun oordeel over de rittigkeit en de graad van opleiding. Dat samen met de resultaten van de eerdere dagen geeft een beeld wie de beste zijn, daar komt  een kampioen uit. Bij de 4 jarige merries en ruinen waren geen paarden met een directe link naar Nederland. Maar bij de 4 jarige hengsten deed Redecker mee. De Kasparow zoon die vorig jaar het kampioenschap voor 3 jarige overtuigend won moest dit jaar zijn titel verdedigen. De eigenaar van de hengst heeft een personeelwissel gehad en dus wordt de jonge zwarte Kasparow zoon niet meer begeleid door zijn opleider Mareike Pechtold maar door een nieuwe ruiter. Zaterdag viel op hoe veel minder deze ruiter met dit paard heeft. Hij heeft een hele andere stijl van rijden  en heeft duidelijk veel minder ruitergevoel dan de amazone. Ondanks die nieuwe ruiter heeft Redecker zich geplaatst voor de finale. Tijdens de fremdreiter test kon hij laten zien waar zijn kwaliteiten liggen. Wederom gesteund door een kundige hand kwam de hengst weer in zijn ritme en kwam zijn schwung weer helemaal terug. Het werd al gauw duidelijk dat hij ook dit jaar het kampioenslint mocht gaan dragen.

Tijdens de finale van de 3 jarige werd het echt spannend. Toon had met Ice Age een deelnemer in dit zware veld. Ice Age moest samen met All Inclusive, de indrukwekkende Gribaldi zoon als eerste naar binnen. Lena stelde de jonge hengst kundig voor en moest toen de teugels overgeven aan de fremdreiters. All Inclusive een grote langbenige hengst deed het goed maar Ice Age deed er niet veel voor onder. Hij kreeg prachtige cijfers  toegekend van de jury en de fremdreiters. All Incluisive won de klasse, direct gevolgd door de Kampioen van de hengstenkeuring van vorig jaar Kentucky. Met een verschil tussen de nummer 1 en Ice Age van 0.75 punten mocht hij de erelinten voor de 4de prijs ophalen.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!