Veulen veiling Hannover

Geplaatst door on 25 juli 2010

Op de zaterdagavond in een prachtige ambiance werd een veulenveiling georganiseerd in Hannover tijdens het Bundesturnier. 25 veulens waren eerder dit seizoen geselecteerd om hier aan mee te mogen doen. Voor de kopers een prachtige kans om veel kwaliteits volle veulens met elkaar te vergelijken en hun keuze te maken. Er waren veulens van de grote sterren van het Verband, Imperio leverde kinderen, de kampioenshengst van 2008 Iskander  bracht een zoon en andere belangrijke hengsten hadden veulens in deze collectie. De crisis is ook in Trakehner land merkbaar, er waren geen ” fantasie prijzen” de meeste veulens gingen tussen de 3,5 en 6000 euro naar een andere eigenaar met een paar uitschieters. Een Iskander zoon bracht het meest op hij vond voor € 10.500 een nieuwe stal. Gemiddelde prijs van de veulens was  € 6000, met een mooi resultaat van €8500 was het enige veulen met een Oranje tintje, de zwarte Kasparow zoon, Loriot een prima aanwinst voor Stoeterij Panker.  

Voorafgaand aan de veiling werd `ons` Doruto beeld uitgereikt aan de fokkers van Totilas, TCN leden Familie Schuil kregen nu het beeld echt mee naar huis. Toon hield een goeie en pakkende toespraak. Uit het applaus voor hem en de familie Schuil spreekt dat ook Duitsland is gevallen voor de charme van de `halve` Trakehner, Totilas.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!