Mede oprichter Red Bull overleden

Geplaatst door on 24 oktober 2022

De Trakehner-fokker en beschermheer Dietrich Mateschitz is overleden. De ondernemer uit Oostenrijk, wiens naam altijd geassocieerd zal worden met het merk Red Bull, heeft in de afgelopen jaren een zeer hoogwaardig Trakehner kudde opgebouwd. Met de twee stoeterijen in de Mur-vallei en in de voormalige abdij Admontbichl, die bewust op historische gronden in zijn geliefde Stiermarken werden gevestigd, creëerde hij fok- en sportcentra voor Trakehners in Oostenrijk.

De successen ontbraken niet, er zijn zowel goedgekeurde hengsten, als meerdere kampioensmerries uit zijn fokkerij gekomen. Daarnaast waren er ook vele prijzen in de (dressuur) sport tot in de hogere niveaus.

Vele van ons zullen hem ook herinneren als de man die de hele mooie Trakehner film, Trakehner – Des Königs letzte Pferde, mogelijk heeft gemaakt. Deze film is niet op YouTube te vinden maar wel te bestellen via bijvoorbeeld Amazon Prime.

Dietrich Mateschitz heeft niet alleen de Trakehners “vleugels” gegeven. Hij heeft vele sporten ondersteund, vaak de wat gedurfde extreme sporten, Formule `1 natuurlijk, Crashed Ice of Cliff Diving, maar ook voetbal, moto cross, mountainbiken en nog veel meer. Dietrich Mateschitz werd 78 jaar oud.

Comments

Comments are closed.

Trakehner Hengstmarkt 2023


Laatste weekend november, eerste dagen december '23, dat zijn de dagen voor de Trakehner Hengstmarkt 2023. Hengstmarkt heet het maar het is natuurlijk de Trakehner Hengstenkeuring. Als altijd zijn we te gast in de Holstenhallen in Neumünster. Natuurlijk wilt u dat niet missen! De nieuwe jaargang hengsten wordt gepresenteerd, er zijn veilingen, er is dressuursport, er kan volop geshopped worden en er is een geweldige Galashow. Er is dus werkeijk voor elk wat wils! Kaarten kunt u online bestellen via de website van het Verband, Klik hier voor kaartenbestelling.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!