4 Trakehners in Eventer veiling

Geplaatst door on 3 november 2022

Elmar Lesch, voor Trakehner fans bekend als onderdeel van de hengstenkeuringscommissie is ook een gepassioneerd eventer. Hij organiseert weer zijn eventer sale, die gaat plaats vinden op 5 november aanstaande.

19 paarden gaan er onder de hamer. Allemaal jonge dieren die ingereden zijn en dubbel getalenteerd zijn. Ze lijken allemaal een toekomst in de eventing sport tegemoet te gaan.

Van die 19 paarden zijn er 4 met een Trakehner papier of afstamming. Natuurlijk hebben ze Engels Volbloed in de aderen maar ook veel Trakehner bloed. We zetten deze vier even op een rij.

Deze Duke of Hearts xx zoon is van 2019. Is ingereden. Hij gaat over de moeder terug op Stradivari en Bajar. Zal een lekker sport paard worden! Hij heeft een klinkende naam: Burghley

Horst Schimanski, beetje veel naam, maar wat een techniek heeft deze Berlusconi zoon! Gaat terug op een Favoritas xx – Gipsy King moeder. Hij komt direct van de fokker, is wel al ingereden. Hij meet 166.

Deze heet Mullibeau. Hij heeft een Nederlands randje want zijn moeder is in Nederland geboren en gefokt. Zij heet Manerba, (Kasparow x Abdullah) is gefokt door Klaus Hittmeyer.

Zij levert met deze Mulligan xx zoon haar eerste eventer voor een veiling. Deze ruin meet 171, zal nog groter worden.

Volle broer van de moeder was 4* eventing internationaal succesvol.


En dan is er nog deze: Operas Philharmonie een merrie van 2017. Ze is een dochter van de Russische Perfekt uit een Peking Opera xx moeder.
Ze heeft al wat wedstrijdervaring in de klasse vergelijkbaar met onze B en L. Met deze is het dus meteen opstijgen en wegrijden!

Meer weten over deze veiling? Kijk dan op deze website

Comments

Comments are closed.

Dalera nu ook Europees Kampioen!


Dressuur kan waarschijnlijk niet spannender zijn dan wat er bij de Europese Kür op Muziek werd aangeboden door 18 paarden en ruiters! De top van de wereld werd verzameld en uiteindelijk streden zes combinaties om drie medailles, ieder met een prestatie van wereldklasse. Met een nieuw persoonlijk record van 92,818% veroverde Jessica von Bredow Werndl de gouden medaille met haar "Queen" TSF Dalera BB - met een adembenemend mooie prestatie! Misschien zou het resultaat zonder een fout in de wissels wel boven de 93% zijn gestegen en de voorsprong nog comfortabeler hebben gemaakt op de zilveren paar Charlotte Fry(92,379%) - maar dat is alweer vergeten, het eindresultaat telt en Jessica en Dalera hadden de "kippenvelfactor" ze waren en zijn de beste! Ze waren als wereld en Olympisch kampioen, EK erbij maakt het de triple crown! Go Trakehners!

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!