Koud buiten

Geplaatst door on 7 december 2022

© Stefan Lafrentz

Ook als de keuring in december is, is het heel gezellig om de ring. Als altijd is het als een reünie van oude bekenden en Trakehner mensen uit alle landen.

Wel echt kouder dan we gewend waren, dat is wel écht anders! De hersftkleuren zijn al weggewaaid, de jassen zijn dikker en iedereen draagt handschoenen n mutsen.

 

© Stefan Lafrentz

Wat ook anders is is dat alle voorbrengers helmen dragen. Tot vorig jaar viel het op dat de Deense voorbrengers die droegen nu draagt iedereen die, voorbrengers én aanjagers.

De paarden zijn over het algemeen goed voorbereid maar vertonen soms ook dat ze het koud hebben.

 

 

De eerste die de handen op elkaar krijgt is de Banderas zoon Sanderas, hij heeft het prachige profiel van zijn vader en beweegt graag en makkelijk. Hij heeft een Editorial x Konigspark moeder.

 

We keken natuurlijk uit naar de drie hengsten die een Nederlands “kantje” hebben.
Kaiser’s Els had haar Easy Game zoon Kaiser’s Erbe afgevaardigd. Een mooi groot paard die in het gezicht niet overloopt van Trakhner flair maar dat in beweging meer dan goed maakt. De bruine meet 170 en is al best af, een hengst in alles.


De andere Easy Game zoon die in bezit is van Toon van Osch heeft zich helaas vanwege koliek moeten afmelden.


Maar er was ook nog de Berlusconi zoon, Amilano, uit een Schwarzgold moeder die gedeeltelijk in bezit is van Toon. Een heel fraai en compleet paard. Goed bewegend en een heerlijk ongecompliceerd karakter.

Natuurlijk bewegen de Millenniums goed en de Schwarzgolden laten zich ook gelden.

De Saint Cyr zoon Rockingham werd zeer welkom geheten. De bruine met 4 witte voeten en een prettig gezicht beweegt alsof het vanzelf gaat en maakt geen verschil of hij op het harde loopt of op het zand. Het is een paard wat nog weinig jeugd toont, een hengsten model heeft en zeer aansprekend is.

Opvallend goed stappen kan de Singolo zoon Suskalero. Hij heeft een Herrzruf x Herbstruf x Herbststurm (bent u er nog) moeder. Helemaal correct in het fundament is ie niet maar hij stapt er goed mee.

Na ongeveer de helft van de paarden op het harde was er wat consternatie in het publiek. Iemand was onwel geworden, bevangen door de kou.
Geen gillende sirenes, het kwam allemaal weer goed maar het toont wel dat het koud was. De Gluhwein en warme chocolade vond gretig aftrek.
Niemand was rouwig toen de laatste hengst getoond was en we naar binnen konden!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!