Wat valt ons op?

Geplaatst door on 7 december 2022

Wat valt ons op in deze 60ste editie van de Hengstmarkt?

  • dat het écht kouder is in December dan in oktober
  • Dat er net zo veel mensen zijn
  • Dat er gek genoeg geen adventsversieringen in de hal zijn, wel in het gezellige strodorp
  • Dat de foto’s in de catalogus opvallend slecht zijn. Maar een paar paarden staan er voordelig op, de meeste lijken niet op hun foto of het zijn uitgesproken ongunstige foto’s. Stuwende achterbenen, weg-gedrukte ruggen, houdingen waarin je je paard niet op een foto wilt. Waardoor het komt is niet bekend, maar het is geen goede ontwikkeling.
  • alle voorbrengers dragen helmen.
  • We hebben begrepen dat er een groep van maar liefst 5 dierenartsen op stal rondlopen om toe te zien op het welzijn van de paarden. Alle paarden moeten 3 x per dag getemperatuurd worden. Wellicht is dat iets te veel?
  • Behalve de Trakhehners zijn er ook 9 Lippizaners op stal, dat is ook echt anders maar ook zeker mooi om te zien. Mannen en ook vrouwen! die de Lippizaner hengsten verzorgen en die de show, die voor het 60 jarig jubileum van de hengstmarkt is georganiseerd, rijden. We gaan de Levade, de Corbette en de Capriole zien!Comments

Comments are closed.

Veulens en keuringen

Soms zou je het bijna vergeten maar de sneeuwklokjes en narcissen helpen ons herinneren dat het echt weer voorjaar gaat worden. We gaan dus voorbereiden op veulens en natuurlijk keuringen. De eerste centrale merrie keuring is in mei in het Rheinland. Als u een jonge merrie heeft die daar aan mee gaat doen, dan is het tijd om met de voorbereiding te starten!

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!