Spaanse rijschool tijdens de Trakehner Hengstmarkt

Geplaatst door on 11 december 2022


De donderdagavond had eerder nooit een programma, maar voor deze 60ste editie van de Trakehner Hengstmarkt is alles uit de kast gehaald. We kunnen genieten van een opvoering van de Spaanse Rijschool! Dus waren we allemaal op tijd terug in de hal.

Met prachtige klassieke muziek kwamen de 9 lipizzaners de baan binnen. Oberreiters en reiters en voor ons nieuw, ook vrouwelijke ruiters!

Ze gaven een prachtige show waarbij opvalt hoe rustig en in overleg met de paarden gewerkt wordt. Nergens een zwiepende staart, nergens een onrustige hand, een prikkend spoor, de stangteugels hingen los (lang niet gezien) Het was een genot!

Afgewisseld met mooie video beelden op grote schermen van Piber en uit Wenen, maar ook beelden van de merriestallen en de historie van de Spaanse rijschool kregen we veel informatie over het ontstaan van de rijschool en van de manier van werken.


Het klassieke beeld van paarden achter elkaar en de ruiters die allemaal tegelijk de steek afzetten en weer opzetten. Een geweldige quadrille met alle klassieke figuren er in.


Een presentatie van de oefeningen van af de bodem, aan de lange teugel, aan de longe maar natuurlijk ook onder de man.
Er werd verteld dat de zadels bekleed zijn met hertenleer, aan de onderkant, dus voor de paarden rug, maar ook aan de kant van de ruiter, die zelf ook allemaal hertenleren broek dragen. Er lijken sjabrakken onder de zadels te liggen maar dat zijn halve dekjes met een uitsparing die achter het zadel worden aangeklikt. Makkelijk, want er wordt voor elk onderdeel een andere kleur gebruikt.

Voor de uitvoeringen zijn hoofdstellen, voortuigen en startriemen bedekt met goud.


De paarden die de capriole uitvoeren hebben een opgebonden staart, de rest heeft de staart en manen los en ongevlochten, benen bloot.

Het was van a tot z genieten!


In januari zijn ze in Parijs, als u daar bent ga dan kijken, het is zeker de moeite waard!

Comments

Comments are closed.

Keuze stress.....

Het is er weer tijd voor. Welke hengst gaan we kiezen voor onze merrie? Afwegen, vergelijken, beschikbaarheid bekijken, het zijn allemaal keuzes. Dat kan stress opleveren. Maar er is een plek waar u alle informatie over alle actief dekkende Trakehner hengsten kunt vinden! Met foto's, afstamming, hoe en waar beschikbaar en alle andere informatie die u nodig heeft. Neem daar eens een kijkje. Via deze link komt u in het "Hengstverteilungsplan" (Dat is nog eens een mooi woord!) Bij vragen staat TCN u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!