Vrij(dag)springen, Hengsten

Geplaatst door on 12 december 2022

Rare gewaarwording, vrijdagochtend vroeg onderweg naar de hallen want om 8:30 uur gaan de eerste hengsten vrijspringen. Kom je buiten en dan sneeuwt het! Alles wit, ook de vrolijk versierde kerstbomen in het dorp, net buiten Neumünster waar ons hotel staat, die verlicht waren droegen echte sneeuw, dat hebben we al best lang niet gezien.

In de hal was het alweer een drukte van belang. De eerste hengsten die springen zijn altijd de paarden met veel bloed, degene die met outcross lijnen met het oog op eventing of springen zijn gefokt. Je moet er dus vanaf de eerste bij zijn.

De twee Duke of Heart zonen deden met netjes maar konden niet tippen aan de Nathan de la Tour zoon Belun, gefokt in het Rheinland.
Deze bruine beschikt over techniek én vermogen. Een super sportpaard wat zeker wat toe te voegen heeft aan het fokpotentiaal.

De Herakles zoon Idomeneo waarvan je op papier niet verwacht dat ie kan springen deed dat toch heel handig. De High Motion zonen waren ook netjes boven het hout.


Homerus de Impetus zoon uit een Oliver Twist moeder deed het ook netjes.


Sakari een Kentucky zoon uit een Shavalou moeder sprong zo overdreven hoog dat het vermoeden is dat de hengst “geholpen” is bij het leren springen, geen prettig gezicht.
De Kros zoon Timothy sprong vooral ergonomisch, nergens een centimeter te hoog maar nooit iets rakend. Hij was razendsnel, de kleine hengst zal in de cross binnen de tijd over de finish komen!

Maar ze konden allemaal niet tippen aan de nummer 3, de Anglo outcross, Belun.
Dat hij zo kan springen “heeft ie niet van een vreemde”  zijn vader, Nathan de la Tour, is een bewezen goed fokkende en superspringende Anglo Arabe hengst die inmiddels als weer terug naar Frankrijk is.

Comments

Comments are closed.

Keuze stress.....

Het is er weer tijd voor. Welke hengst gaan we kiezen voor onze merrie? Afwegen, vergelijken, beschikbaarheid bekijken, het zijn allemaal keuzes. Dat kan stress opleveren. Maar er is een plek waar u alle informatie over alle actief dekkende Trakehner hengsten kunt vinden! Met foto's, afstamming, hoe en waar beschikbaar en alle andere informatie die u nodig heeft. Neem daar eens een kijkje. Via deze link komt u in het "Hengstverteilungsplan" (Dat is nog eens een mooi woord!) Bij vragen staat TCN u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!

Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!