Schone dames

Geplaatst door on 14 december 2022

Waar deze 60ste editie van de Hengstmarkt geen onderdak aan kon geven was een veulenveiling. Veulens zijn allemaal al afgespeend, merries zijn al weer wat verder in de dracht. Dus veulens, en ook het verlotingsveulen is er deze keer niet bij. Ook de lotenverkoop was er dus niet.

Wat er wel was, was de verkiezing van de beste merrie van het jaar.

De beste merries van de diverse regionen van Duitsland kunnen mee doen aan.
Het was een parade van prachtige dieren. Allemaal donker gekleurde en een vos. Die laatste viel helaas op verkeerde manier op, niet alleen door haar kleur maar ook omdat ze niet voldoende in conditie was.

De andere merries blaken van gezondheid en blinken in het kunstlicht. De allerbeste van het gezelschap was overduidelijk Grace Kelly, een donkerbruine Schwarzgold dochter uit een Banderas moeder, liep zo goed en makkelijk! Er waren heel wat voorbrengers nodig want ze bleef maar gaan. (deze foto’s van Grace Kelly zijn gemaakt door © Stefan Lafrentz)


Ze kwam uit Rheinland Pfalz, was daar al als kampioen gehuldigd, gefokt door de combinatie Hella Kuntz en H. Ebert.

Er waren twee reservekampioenen, dat waren Luxusliebe en Hot Brown.
Luxusliebe is een Freiherr von Stein dochter uit een Singolo dochter.Luxusliebe was uit Beieren gekomen waar ze eerder dit jar als kampioen was geworden. (de mooie kopfoto van Luxusliebe is gemaakt door  © Jutta Bauernschmitt)


Tweede reservekampioen was Hot Brown is een dochter van Kentucky uit de geweldige Heavenly Brown van Millennium. Zij was in de zomer al kampioen geworden en Beste van de keuring in Schlegwig Holstein. Zij is gefokt en in eigendom van Gut Staffelde. (de foto van Hot Brown is van Gut Staffelde)

 

Later, in de veiling, bracht de kampioensmerrie Grace Kelly een hele mooie €157,000 op.

Comments

Comments are closed.

Veulens en keuringen

Soms zou je het bijna vergeten maar de sneeuwklokjes en narcissen helpen ons herinneren dat het echt weer voorjaar gaat worden. We gaan dus voorbereiden op veulens en natuurlijk keuringen. De eerste centrale merrie keuring is in mei in het Rheinland. Als u een jonge merrie heeft die daar aan mee gaat doen, dan is het tijd om met de voorbereiding te starten!

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!