Gala avond

Geplaatst door on 19 december 2022

De gala avond is een vast onderdeel waar je gewoon bij wilt zijn.
Deze keer werd er veel verteld over de 60 jaren Hengstmarkt. Over de mensen, de paarden, wat er in die jaren anders is geworden en hoe dat allemaal zo kwam.


Wat belangrijk is geweest al die tijd is dat de liefde voor paarden en dus voor Trakehners jong begint.
Dat werd uitgebeeld door een groep jonge ruitertjes op super leuke ponies.

Die gingen een stoelendans doen die ze niet alleen handig maakt met op en af stijgen maar ook los en handig maakt op de rug van een paard. Tegenover dit jonge spuil stond een lid van het Trakehner Verband die de zeer respectabele leeftijd van 105 jaar heeft behaald!

In een wagen met dochter en achterkleinkind getrokken door 2 Trakehners van Ganshow genoot ze duidelijk van haar optreden.


Dorothee Schneider vertelde over de ruiter van de hengst High Motion. Deze Laura kreeg de gouden ruiterspeld, een onderscheiding voor jonge ruiters die minstens  10 keer eerste worden in de S*** klasse. High Motion laat nog even zien hoe cool die is en hoe goed hij kan lopen.


Toen kwamen de Lippizaners van de Spaanse Rijschool weer binnen. Ze tonen in een korte demo de sprongen aan de hand nog een keer wat steeds weer indrukwekkend is.


Een ander shownummer was ook leuk. Eerst deed een ruiter met har Trakehner een Pas de Deux met een motorcrosser. Niet de meest voor de hand liggende combinatie. Het paard keek niet op of om van de knetterende ronkende motor. Maar het werd leuker. Een groot blauw zeil werd binnen gebracht waar motor en paard eerst overheen reden, en later onderdoor reden. Het paard deed het allemaal erg goed. Waarna er ook nog een grote (groter dan een skippybal) bal tegen het paard aan gegooid waar hij ook rustig onder bleef. Een mooi voorbeeld van vertrouwen van het paard in zijn ruiter dat er niks ging gebeuren, het zou allemaal goed komen. Knap gedaan.

© Stefan Lafrentz

De gala avond werd afgesloten met Hengst van de Eeuw zoals hij vaak genoemd wordt: Millennium.

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!