4 nieuwe hengsten erbij na Münster Handorf

Geplaatst door on 8 februari 2023

Afgelopen weekend, 4 en 5 februari, werd de Trakehner voorjaarskeuring georganiseerd. Deze keuring fungeert als na-keuring van de Hengstmarkt en ook als keuringsplek voor hengsten van “ander” bloed. (Dat andere bloed mag alleen Arabisch, Engels of Anglo Arabisch volbloed zijn, alleen die hengsten mogen worden ingezet  in de gesloten Trakhener fokkerij)

Als altijd is de keuring gehouden op de terreinen, en de hallen, van het Westfaler Stamboek in  Münster Handorf.
Er waren 10 hengsten, 9 Trakehners en een Engels Volbloed, aanwezig om gekeurd te worden.
Drie  Trakehner hengsten en de Volbloed zijn goedgekeurd.


De driejarige Hirtenstern (Hirtentanz x Impetus-Herzruf), gaat de verrichtingen doen, net als de driejarige in Denemarken gefokte

Monroe’s Euromax (Preussen Party x Schampus-Schwadroneur)  en

de eveneens driejarige Berlioz (Zauberdeyk  x Heuberger-Suchard).

Alle drie deze hengsten zijn gekeurd en mogen, als ze de verrichtingen goed doen, de fokkerij gaan dienen. Hirtenstern zullen we wellicht niet meer zien, hij is na goedkeuring direct verkocht naar Kroatië.

Ook de zevenjarige volbloedhengst Waugh xx (Rip Van Winkle xx  x Mouson xx-Kingmambo xx) is erkend voor de Trakehner fokkerij. De bruine hengst, was succesvol op de vlakke baan. Inmiddels wordt hij gereden en laat zich goed rijden en vertoont handigheid boven het hout. Waugh xx gaat werken op Station Marbach.

 

Voorlopig niet gekeurd, maar er staat nog een deur op een kier, is de Integer zoon, Zauberkönig.

Hij kan steunen op de magische formule – Interconti-Caprimond in zijn moederlijn. Wellicht dat de eigenaar later nog een keer een gooi doet voor een dekbrevet voor haar hengst.

Comments

Comments are closed.

TCN STAMBOEKDAG 2023 OP ZONDAG 16 JULI AANSTAANDE!


Ons jaarlijkse Trakehner feest gaat gehouden worden op zondag 16 juli aanstaande. Heeft u een Trakehner veulen of een jonge merrie dan kunt u nu inschrijven voor de stamboekdag.
Stuur een mail naar info (apestaartje) trakehnercontact (punt) nl dan krijgt u alle informtie die u nodig heeft voor die leuke dag! Er zullen (tegen betaling) weer boxen beschikbaar zijn voor de merries met veulens. Komt allen om mee te genieten van een nieuwe jaargang in Nederland geboren Trakehners!
Mail of bel voor meer informatie! Bij vragen staat TCN u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!