Hengstenshow Marbach thuis te volgen of op Marbach zelf

Geplaatst door on 13 februari 2023

Op zaterdag 25 februari aanstaande, vanaf 17.00 uur, start de hengstenshow van Staatstoeterij Marbach. Tijdens die show kunnen natuurlijk ook de Trakehner hengsten bekeken worden en alle hengsten met “vreemd” bloed die mogen worden in gezet voor de Trakehner fokkerij.

Te zien zijn onder andere:

De goed springende Weil-Marbach volbloed Arabier geboren in Marbach Devdas ox (van Dshehim ox). Hij was onder andere Kampioenshengst van de VZAP-keuring, (beetje vergelijkbaar met ons NRPS) De schimmel heeft zijn rijpaardkwaliteiten onder het zadel al bevestigd. Hij wist in 2022 springpaardencompetities op A**-niveau te winnen in de warmbloedcompetitie tussen de ‘gewone’ springpaarden.

Met de Engelse volbloedhengst Waugh xx (v. Rip Van Winkle xx)  is fokleidster van Marbach er in geslaagd om een getalenteerd springende Engels volbloedhengst vast te leggen die uitermate interessant is voor de warmbloedfokkerij. Ook Waugh xx springt goed en heeft de look van een rijpaard.

Met Akito  is de laatste actief fokkende zoon van de internationaal succesvolle springhengst Sixtus verhuist naar Marbach. Akito kom uit een uit een Engelse volbloedstam, die al succesvol is geweest in event- en springconcoursen.

Natuurlijk is de dressuur nakomeling Giuliani van Berlusconi-Kanudos xx, ook van de partij en zal ook  springwonder Tecumseh (Lücke x Hirtentanz) “acte de presense” geven.

Wilt u er live bij aanwezig zijn, dat kan, online zijn de kaarten te koop, ga daarvoor naar diginights.com.  Resterende kaarten zullen dan verkrijgbaar zijn aan de kassa op de dag zelf.

Het evenement wordt live uitgezonden op internettelevisie via www.ClipMyHorse.TV Een link naar de live-uitzending vindt u kort voor het evenement op de homepage van de stoeterij, www.gestuet-marbach.de

Behalve Trakehner en bloedpaarden zijn natuurlijk ook de andere rassen te bewonderen.

Wat te denken van toppers als deze: Schwarzwalder Fuchsen

Maar op Marbach zijn ook ponies

en gekleurde snoepjes! ( op de foto de Engels Volbloed Silvery moon xx)

en nog veel meer.
Marbach is niet naast de deur maar wel de moeite waard er eens heen te reizen, het is er prachtig!

Comments

Comments are closed.

Veulens en keuringen

Soms zou je het bijna vergeten maar de sneeuwklokjes en narcissen helpen ons herinneren dat het echt weer voorjaar gaat worden. We gaan dus voorbereiden op veulens en natuurlijk keuringen. De eerste centrale merrie keuring is in mei in het Rheinland. Als u een jonge merrie heeft die daar aan mee gaat doen, dan is het tijd om met de voorbereiding te starten!

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!