Statement, via omweg, gekeurd

Geplaatst door on 27 maart 2023

foto © Jutta Bauernschmitt

Kentucky zoon Statement, gefokt door de vorig jaar overleden Sabine Oberdieck, is door de commissie van het Hannoveraner stamboek erkend voor de Trakehner fokkerij.
Als een hengsthouder het niet eens is met het oordeel van de fokleiding van het Trakehner Stamboek kan die kiezen voor een speciale keuraanvraag. Een andere commissie buigt zich dan over de  hengst en neemt dan een beslissing. Met deze omweg is de zwartbruine Statement (Kentucky x Imperio x Consul) nu erkend om ook de Trakehner fokkerij te dienen. De hengst zal via Gestüt Hörem beschikbaar zijn voor de fokkers.

Comments

Comments are closed.

Veulens en keuringen

Soms zou je het bijna vergeten maar de sneeuwklokjes en narcissen helpen ons herinneren dat het echt weer voorjaar gaat worden. We gaan dus voorbereiden op veulens en natuurlijk keuringen. De eerste centrale merrie keuring is in mei in het Rheinland. Als u een jonge merrie heeft die daar aan mee gaat doen, dan is het tijd om met de voorbereiding te starten!

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!