Goede resultaten tijdens 14 dagen test Stadl Paura

Geplaatst door on 31 maart 2023

De vierjarige Hirtentanz-zoon Dein Erbe, gefokt door Philip von Schöning, was op 3 na beste springpaard van deze proef. Hij wist te overtuigen met prachtige cijfers. Een vlotte 9,0 was zijn cijfer rijdbaarheid, een topprestatie voor de jonge zwarte. Tijdens de springtest had hij het duidelijk naar zijn zin, de jurycommissie kende hem een 8,0 toe voor zijn manieren en techniek. Opmerkelijk waren de cijfers voor interieur: temperament: 10,0 en bereidheid om te presteren: 9,0. “Een hengst die je je kunt voorstellen in de grote eventing wedstrijden op de wereld!” was het slotcommentaar van Dr. Leopold Erasmus. De eindscore voor springen was 8,2 en de gewogen totaalscore was 8,38. Mooie cijfers voor de Hirtentanz zoon uit een Singolo x Exorbitant xx moeder. Dein  Erbe is via Station Bachl beschikbaar voor de fokkers.

 

Feiner Traum (Lebenstraum x Sixtus x Shampus) Behaaldde een totaalscore van 7,68 en een score van 7,85 voor springen. Feiner Traum gaat ook aan het werk bij Station Bachl aan de Oostenrijkse grens.

Tenslotte stelde de vierjarige Trakehner-hengst Rauhreif (Freiherr von Stein x Perechlrest x Markzauber) zich voor aan de jury als enige dressuurgerichte hengst. De vos, gefokt door Gestut Murtal, wist zijn vorm die hij reeds in februari tijdens de sporttest had getoond vast te houden. Hij maakte indruk met een bergopwaartse galop (score: 8,5), met een los door het lichaam bewegende draf (score: 8,0), een zeer goede rijdbaarheid ( cijfer: 8,5) en bereidheid om te presteren (9,5). Dit resulteerde in een gewogen totaalscore van 7,88 voor de hengst en een dressuur eindscore van 8,0! Gestut Murtal in Oostenrijk heeft diepvries sperma van Rauhreif beschikbaar.

 

 

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!