Wisseling van de wacht

Geplaatst door on 14 juni 2023

Na drie decennia neemt Lars Gehrmann (63) op 31 december afscheid.

©Foto: Stephan Bischoff

Lars Gehrmann  gaat op eigen verzoek als fokkerijdirecteur en directeur van het Trakehner Verband, met pensioen.
Zijn opvolger is Neel-Heinrich Schoof (40), die sinds 2015 al in functie is bij het Trakehner Verband. Sinds 2017 is Neel plaatsvervangend fokkerijleider en werkt hij vanuit het hoofdkantoor in Neumünster.

Schoof heeft na zijn landbouwopleiding aan de Universiteit van Kiel jarenlang op het hengstenstation Maas J. Hell gewerkt. Hij was daar verantwoordelijk voor de hengstenvoorbereiding en komt uit een gerenommeerd en succesvol geslacht van een Holsteinse fokkersfamilie, een paardenman dus, in hart en nieren.
In het Trakehner Verband heeft Schoof al innovatief, overwegend digitaal, gebaseerde ideeën ontwikkeld en introduceerde hij marketingconcepten en heeft zodoende een uitgebreid netwerk
opgebouwd.

De Trakehner sportpaardenfokkerij en de promotie van de sport liggen hem na aan het hart. Verder liggen zijn interesses bij genetische diversiteit, steeds  rekening houdend met prestatiegenetica en moderne fok methoden. De sportiviteit van het Trakehner-paard blijft zoals het was in de tijd van Lars Gehrmann, dat zal ook in de toekomst het uitgangspunt van het fokkerijwerk blijven.

De basis van de Trakehner Verband is waarschijnlijk uniek in de wereld. De Trakehners zijn op de dag van vandaag misschien wel de meest traditionele en, dankzij het fokprincipe van pure fokkerij, de edelste paarden in de wereldwijde rijpaard fokkerij.
Er is natuurlijk maar 1 Trakehner Verband, maar er zijn nog tien dochterondernemingen en andere belangengroepen die onder het Verband vallen. Het ras is internationaal vertegenwoordigd op bijna elk continent. Een pijler van werk en van zelfbeeld is de bijna drie-eeuwse geschiedenis van de eerste Oost-Pruisisch geworteld paardenras, dat als geen ander de Duitse geschiedenis begeleidt en vormde zo de “Trakehner-mythe” die nog steeds voortleeft.

In het afgelopen jaar is de Trakehner fokkerij opgenomen in het Duitse landelijke register van immaterieel cultureel erfgoed van UNESCO.
Het Trakehner Verband, wat vrij klein is als je kijkt naar het aantal geregistreerde paarden en fokkers, staat ook nu, aan het einde van de ambtstermijn van Lars Gehrmann, nog altijd op de unieke manier  in hippologische traditie, toont een innovatieve geest en is nog altijd, last but not least, helemaal van nu.

Zo alleen kan een klein stamboek o.a. het meest succesvolle dressuurpaard ter wereld, de Trakehner merrie TSF Dalera BB, met Jessica
von Bredow-Werndl, onder meer tweevoudig olympisch kampioen in Tokyo 2021,  voortbrengen.

Lars zal gemist gaan worden maar zal ook na zijn pensioen verbonden blijven met de Trakehner en doorgaan met Trakehners fokken, nu als liefhebber.
De Trakehner laat je niet los!

 

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!