Nakeuring bij Toon van Osch

Geplaatst door on 30 juli 2023

Aangezien Toon een groot deel van zijn stallen en de accommodatie heeft verhuurd aan een ruiter reden we niet bij Stoeterij de Garst binnen maar bij Global Horses. Dat is de naam van het paarden bedrijf wat geëxploiteerd wordt aan de Garst 8.

Maar wij herkennen het natuurlijk allemaal nog steeds als de  stallen en weilanden van Toon. Vandaag staan er 7 veulens “op de rol” 3 veulens gefokt door Toon en 4 veulens die andere stamboekopnamedagen gemist hebben.
Om 11 uur waren we er allemaal klaar voor en konden we beginnen. Ook hier werd de volgorde op leeftijd aangehouden. Het oudste en grootste veulen kwam als eerste de baan in.


Karlina van de Nethe is een Imperial Valley dochter, geboren op 13 maart. Al een hele flinke dame! Ze is goed ontwikkelt mar ook sterk overbouwd wat je in de gangen terug ziet. Ze is duidelijk een merrie heeft een goed lijf wat mooi is door d goede onderdelen. Ze is elastisch in haar bewegingen maar als eerder gezegd, ze is wat overbouwd wat toch ook invloed heeft op haar gangen.

Met de punten 8 -8.5 -7.5|8 -7.5 -8 |8 = 55.5 kon Karlina trots naar huis in België.

Dan is Golden Lord aan de beurt. Wat de naam al een beetje doet vermoeden, Golden dus gefokt door Toon, maar ook dat hij een zoon is van de USA hengst Lord Locksley. Deze relatief onbekende hengst heeft in de US grote successen behaald in de dressuursport. Als 7 jarig recreatie paard kwam hij in handen van Susanne Hamilton die hem is gaan opleiden tot dressuurpaard. Met haar won hij tot in de Grand Prix klasse. Daarna heeft hij nog een derde carrière gehad.  Hij heeft toen in de gehandicapte sport met een ruiter van zich doen spreken. Tussen door was er ook nog tijd om te dekken. Zo is Golden Lord, vanuit de vriezer, in de Nederland ter wereld gekomen. Moeder is de Insterburg dochter Golden Infinity uit een Gribaldi dochter.

Golden Lord heeft de aftekeningen van zijn vader, en zal net als zijn vader, een schimmel worden. Hij galoppeert graag en lijkt dat te prefereren boven alle andere gangen.
Hij beschikt over een sterk fundament en een gelaten interieur, hij maakt zich duidelijk niet druk. Hij is goed gebouwd en beweegt prima maar lijkt geen zin te hebben om indruk te maken. Hij laat amper draf zien maar genoeg om de jury toch de punten te kunnen geven.
8 -8 -7.5|8 -7.5 -8| 8 = 55

Het derde veulen van vandaag is er één die door embryo transfer ter wereld is gekomen. Het is een High Motion uit Golden Fantasy van Lowelas. Klinkt als een paard gefokt door Toon maar dat is met dit merrievelen niet zo. Ze is uit Duitsland gekomen omdat ze haar eigen opnamedag in Rheinland niet aanwezig kon zijn. Deze donkerbruine heeft nog geen naam, wat in Duitsland heel gewoon is, dus een naam kunnen we niet geven. Ze heeft een zeer aansprekende hoofd en hals, heeft daar veel weg van vader High Motion.  Ze is overduidelijk een merrie en een Trakehner! Maar haar bovenlijn is wel iets wat genoemd wordt worden. Ze is sterk overbouwd maar dat kan niet de enige reden zijn van de zwakke bovenlijn. Hopelijk is het alleen een groeifase waar het op 23 april geboren veulen nu in zit. Ze draaft als een droom, met elke stap helemaal raak met tact en schwung! In cijfers is het door de jury uitgedrukt in: 8.5 -7 -7.5|8 -8.5 -7.5|8  =55

Ook nummer 4 van deze dag is het product van een embryo transfer. Hij is een Donauruf zoon uit Gribaldi dochter Golden Rose. Hij is daarmee een volle broer van Golden Sunset, die in middels in de grote dressuurbaan succesvol is. De merrie die hem gedragen heeft en nu grootbrengt is wel een Trakehner merrie. Het is Allure, een Symont dochter uit Amiana.
Golden Sunrise mist nog wat hengstuitstraling en de hals is iets te diep ingestoken. Toen hij eenmaal een beetje ontspande werden zijn gangen wat beter en toonde hij zich beter. In schoudervrijheid kan hij wat meer tonen maar hij beweegt wel graag.
In punten drukte de jury het als volgt uit: 7.5 -7.5 -7.5 |7.5 -8.5 -8|8 =54.5

Als vijfde weer een veulen uit Duitsland. Familie Prenzlow was naar Liessel gekomen met Evita P een Harlem Go merrie met haar Ultra Chic veulen. Ultra Chic is ze maar dat is de naam van haar vader. Ook deze chique dame heeft nog geen naam maar dat maakt haar niet minder charmant. Het is een meisje in alles! Trakehner ook in alles met heel mooie ogen. Haar fundament is nog een beetje aan de lichte kant en heeft een kleine bemerking. Bij haar gangen is de draf haar sterkste punt. In stap en galop houdt ze zich een beetje vast. Misschien wel omdat ze wat onder de indruk is van de hal en de omgeving. Deze Ultra Chic krijgt als rapport mee: 8.5 -8 -7|7.5 -8.5 -7.5 | 8 =55

Dan is het tijd voor de Gaspard afdeling. Wat de laatste twee van vandaag zijn beide van deze Gaspard (His Moment x Imperio)


Golden Princess
is geboren bij Toon op 19 mei j.l. en is een heel fraai bruin veulen. Haar moeder is Golden Empress van Kaiser Wilhelm uit de Hertug merrie Golden Rose. Golden Princess overtuigd in type en uitstraling. Ze is vrouwelijk en overduidelijk een Trakehner. Mooie halspartij en een een sterke achterhand. Ze beweegt modern met een mooie buiging in haar voorbeen gebruik. Elke stap zet ze met tact en ze swingt door de baan!  De jury beoordeelde haar met de volgende prachtige reeks:
9 -8 -8|8.5 – 85 -8| = 58!

En dan is er natuurlijk nog “de Benjamin”. Krap 4 weken is ie, deze nog naamloze hengst van Gaspard uit de Hofrat x Munchhausen merrie  Princess. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij al wel duidelijk hengst. Hij is heel harmonisch gebouwd en beschikt over een goed lijf en een mooi Trakehner type. In de gewrichten is hij nog wat licht maar dat kan de leeftijd zijn. Hij is niet alleen onder de indruk van de hal maar ook moe waardoor hij zijn gangen niet optimaal toont. Maar in de korte stukjes dat hij toch stap draaft en galoppeert heeft de jury de volgende cijfers voor hem genoteerd: 8 -8 -7|8 -7.5 -8.5| 8 = 55
Met die reeks kan hij de terugreis naar Keulen beginnen en daar bij te komen van dit eerste avontuur.

Het was een gezellige dag met veel Duitse gasten en ook een aantal Nederlandse Trakehner vrienden. Toon, en de mensen van Global Horses, bedankt voor het fantastische onthaal!

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!