Hamer gevallen voor Uwe Heckmann

Geplaatst door on 25 augustus 2023



Iedereen die de Trakehner Hengstmarkt wel eens heeft bezocht weet wie Uwe Heckmann is. Een ieder die daar wel eens een paard heeft gekocht tussen 1980 en 2016 zal dat nooit vergeten.
Uwe Heckmann was de onvergetelijke veilingmeester die menig paard van de ene naar de andere eigenaar heeft laten gaan. In zijn geheel eigen “creatieve” stijl wist hij de prijs altijd vrij snel naar een hoog niveau te drijven.

Heckmann, geboren in 1950 in Verden, was al op jonge leeftijd besmet met het paardenvirus. Zijn mentor was de hippoloog, auteur en oprichter van de Hannoveraanse rijpaardveilingen “Paarden paus” Hans-Joachim Köhler. Na school voltooide Uwe Heckmann een stage als bedrijfsmanager bij de Schlenderhan Volbloed Stoeterij en nam vervolgens een assistent-positie aan bij het Duitse Paardenmuseum. In 1979 verhuisde hij naar Vechta en sindsdien heeft hij met zijn kennis, zijn liefde voor kunst en klassieke muziek en zijn unieke manier om mensen te boeien, meerdere stamboeken geïnspireerd.

Uwe Heckmanns deed zijn eerste veiling in oktober 1979, die veiling overtrof alle verwachtingen en lanceerde zijn carrière als veilingmeester. Gevierd als sterveilingmeester reisde Heckmann met zijn palissander houten hamer door heel Duitsland en behaalde topprijzen in heel Europa. Dankzij zijn kennis en flair voor paarden heeft Heckmann, een wandelende encyclopedie voor paardenfokkerij en sport, ook een grote reputatie opgebouwd als lid van de beoordelingscommissie in Oldenburg en als licentiecommissaris van het Oldenburger  hengstenkeuring.

Sinds 2016 deed hij geen veilingen meer maar elke keer als een hamer valt denk je onbewust toch terug aan Uwe. Hij kon een hele hal opzwepen tot een hoogtepunt en net zo makkelijk met een minimaal geluid weer stil krijgen. Een kunstenaar was het! Uwe Heckmann heeft het tijdelijke met het eeuwige verwisseld op leeftijd van 73 jaar.

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!