Jonge paarden proef, of de Material Prüfung

Geplaatst door on 12 september 2023



Juryleden waren enthousiast, vonden het een hele leuke dag, en hebben, voor het eerst een Material Prüfung beoordeeld. Dat is natuurlijk de jonge paarden proef. Helaas was daar een paard afwezig maar gelukkig kon Ivonya inspringen en voor “spek en bonen” mee doen. Eigenlijk zou de zoon van Ivonya starten maar die was er niet, dus Ivonya heeft zijn rol gespeeld.


Dat maakte dat het jonge paard, de nog maar 4 jarige Unique Black Magic niet alleen de baan in hoefde. Dat is de kracht is van zo’n jonge paarden proef. Ze zijn niet alleen en voelen zich daardoor meer op hun gemak. Er wordt geen vaste proef gevraagd maar de jury vraagt om gangen te tonen. Ze kijken zo waar de sterke punten van het paard liggen. Verder wordt er gekeken naar het exterieur, is het paard geschikt als sportpaard, heeft het de juiste bouw en instelling om een fijn sportpaard te worden.



De jury overlegde met elkaar en werden bijgestaan door Anita Rekkers. Zij heeft wel veel ervaring met Trakehners en de Duitse manier van een jonge paarden proef.
Zo kon er een cijferlijst worden gemaakt voor Unique Black Magic. Hij is een Undercover zoon uit een Ovaro moeder. Gefokt door de eigenaar van de vader, Hof Heitholm. Het lijstje met cijfers was eenduidig en duidelijk, een 8 voor alle gangen, een 8 voor de bouw en een 8.5 voor de geschiktheid als rijpaard, veel beter kan het niet! Gefelicteerd Feline!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!