Van de voorzitter,

Geplaatst door on 26 juli 2010

Afgelopen weekend hebben we als Nederlandse Trakehner fokkers en ruiters geweldige dagen op het Internationale Trakehner Bundesturnier in Hannover, waar wij waren gevraagd om als partnerland op te treden.
Na een oproep daartoe hebben zich spontaan een aantal mensen gemeld die wel mee wilden helpen om daar een succes van te maken. Verder hebben zich wederom, net als voorgaande jaren een aantal ruiters en amazones opgegeven om mee te doen aan het concours, zodat we ook weer een Team Holland aan de start konden brengen in de L klasse (Vergelijk Z nivo in NL)

Aankleding.

Hans Roorda, van bloemenzaak Bouquet, bood aan om de hospitalitytent van het stamboek aan te kleden met bloemen, hetgeen hij met zoveel inzet heeft gedaan dat het een geweldige bloemenzee was, zowel in en rond de tent als in het parcours en bij de veulenveiling.
Arja van der Laarse zorgde via via voor een schitterende achterwand met Hollands tafereel, en er waren vele handen om alles mee op te bouwen en na afloop weer af te breken.
Ook Joop van Uijtert en Marian Timmer hadden voor de nodige aankleding met posters en keramiek gezorgd.
De Holland avond in Hotel Fora was prima verzorgd en de koks hadden voor typisch Nederlandse gerechten gezorgd. Tijdens deze avond hielden voorzitster Petra Wilm en ik een toespraakje om de samenwerking nog maar eens te benadrukken en konden wij dank zij de inzet van Carola en Wim Tijssen aan alle gasten ( 190 stuks ) Nederlandse lekkernijen in de vorm van Drop en pepermunt aanbieden.

Doruto Memoriaal.

Voorafgaand aan de veulenveiling, die geopend werd door de burgemeester van Hannover en daarna door Petra Wilm kreeg ik de gelegenheid in te gaan op het TCN en de door ons in het leven geroepen Doruto Memoriaal, en op de wijze waarmee wij in Nederland de Trakehner promoten in sport en fokkerij. Ik mocht aan Anna en Jan Schuil de Trofee in het openbaar overhandigen en ben daarbij uitgebreid ingegaan op hun verdienste de afgelopen jaren voor de promotie van de Trakehner. Dat dit de bezoekers zeer aansprak bleek wel over het ovationele applaus wat zij kregen en uit de vele gesprekken daarna.
Wij hebben weer veel goodwill gekweekt, en onze deelnemers met alle aanhang en supporters , die speciaal waren overgekomen, hebben een heerlijk weekend gehad, waarbij een grote saamhorigheid was en overal flink werd meegeleefd.

Langs deze weg wil ik iedereen die zijn of haar steentje  heeft bijgedragen om van dit weekend zo’n succes te maken hartelijk bedanken, en ik roep nu al ruiters en amazones op om voor volgend jaar dit geweldige concours vast in de agenda te zetten !!

Toon van Osch

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!