Beide foutloos door de prachtige cross

Geplaatst door on 23 oktober 2023


De Best Before Midnight zoon en Perpignan Noir dochter hebben beide de mooie cross van Lion ‘d Angers foutloos volbracht. En dat is best een prestatie! Bij de 7 jarigen waren er in totaal 10 deelnemers die moesten opgeven tijdens de cross, of werden uitgesloten. Bij de 6 jarigen waren er 5 die hebben moesten opgeven in de cross. Gelukkig niet door ongevallen of valpartijen maar door weigeringen of langslopers, zoals eventers dat noemen.

De cross van Lion is altijd mooi. Met veel fantasie worden de hindernissen gemaakt. Een gigantische viool die een hindernis is, een spin van 6 meter breed en gebogen poten van zeker 3 meter hoog.

1 van de waterhindernissen was uitgevoerd in dobbers, groot genoeg om over heen te springen. Of, ook leuk een kikker.

De hindernissen zijn mooi, de vele toeschouwers hebben daar van kunnen genieten, maar de paarden zijn daar niet om rond te kijken. Zij komen om mee te dingen naar de titel van een wereldkampioenschap!De beide starters, die Trakehnerbloed dragen, hebben zich van de allerbeste kant laten zien.  Zij gingen de cross door alsof het een eitje was. Foutloos en met plezier namen ze alle hindernissen en konden ze overal rechtdoor. Een prestatie van formaat. Sternenzauberin stond na de cross op hetzelfde puntenaantal als na de dressuur. Zo ook Pantera Pomes, ook hij was foutloos en binnen de tijd over de finish.

Dan is er op de dag na de cross een tweede keuring, en als de paarden daar goed doorheen komen dan kunnen ze naar het afsluitende springen.
En helaas dat bleek een scherprechter. Stond Sternenzauberin na de cross op een prachtige 10de plek, na het springen en verschillende vallende balken is ze terug gezakt naar de 26ste plek (45 deelnemers)
Voor Pantera Pomes was, na wat gevallen balken, plek 39 van de 70 deelnemers de einduitslag.
Een prachtige wedstrijd!

Comments

Comments are closed.

Trakehner Hengstmarkt 2023


Laatste weekend november, eerste dagen december '23, dat zijn de dagen voor de Trakehner Hengstmarkt 2023. Hengstmarkt heet het maar het is natuurlijk de Trakehner Hengstenkeuring. Als altijd zijn we te gast in de Holstenhallen in Neumünster. Natuurlijk wilt u dat niet missen! De nieuwe jaargang hengsten wordt gepresenteerd, er zijn veilingen, er is dressuursport, er kan volop geshopped worden en er is een geweldige Galashow. Er is dus werkeijk voor elk wat wils! Kaarten kunt u online bestellen via de website van het Verband, Klik hier voor kaartenbestelling.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!