Grafenstolz dochter 2de in 5* MARS Maryland

Geplaatst door on 26 oktober 2023


In de USA kwam dit weekend een einde aan de op één laatste 5* cross van het seizoen. een geweldig festijn met een mooie cross op een fantastisch terrein.


Aan de start van de MARS Maryland 5* CCI – kwam onder vele anderen, William Fox-Pitt en de Oldenburg-geregistreerde 3/4 Trakehner Grafennacht  (Grafenstolz TSF – Narew xx).

Na de dressuur stond het koppel op de 3e plaats (26,1 punten) in de foutloze cross kwamen daar een paar punten bij voor tijdsoverschrijding. Opvallend van de cross was dat geen enkele startende combinatie de gestelde tijd kon halen.

Helaas raakte Grafennacht een gekleurde balk, in het afsluitende springen, iets te hard, waardoor hun eindresultaat uit kwam op 35.3 punten. Dat zorgde er voor dat William en zijn merrie Grafennacht tweede zijn geworden, zonder die gevallen bak zou het paar hebben gewonnen, ze zaten er zo vlak bij!Toch is de tweede plaats met 35,3 punten in het eindklassement een topresultaat voor de 11-jarige merrie, die aan het begin van het seizoen al een uitstekende 14e plaats behaalde in Badminton.

De merrie is momenteel het enige kampioenspaard in de stal van William Fox-Pitt, die onlangs aankondigde wellicht met pensioen te gaan. Ik heb alles al een keer gewonnen, Badminton 25 keer gereden, 14 keer een 5* event gewonnen, Ik zou die 15de ook graag winnen maar dat moet niet. Ik vind het alleen nog steeds leuk, maar ik heb op dit moment alleen Grafennacht die de grote wedstrijden aankan. De andere kampen met blessures. “Maar met Grafennacht is het gewoon te leuk, het is zo’n fijn paard, laten we eens kijken wat we nog meer kunnen doen”.
Burghley hebben we gemist dit jaar, we hebben geprobeerd embryo’s te spoelen, daardoor heeft ze veel training gemist.  Helaas is er ook geen veulen gekomen, echt jammer.
Omdat zij er is, schuif ik mijn eventing pensioen nog even op, maar het zal er toch binnen niet al te lange tijd wel aan komen, zo zegt de boomlange 54 jarige Brit. Kan zo maar zijn dat ik er ook volgend jaar weer bij ben!

Comments

Comments are closed.

14 JULI TCN STAMBOEKDAG


U gaat er toch ook bij zijn? Op zondag 14 juli aanstaande organiseren we de TCN Stamboekdag. Op die dag is iedereen met interesse of passie voor het Trakehner paard uitgenodigd om te komen naar Manege Groenewoude in Woudenberg. De details over starttijden kunt u vinden op deze site zodra die bekend zijn. U bent allemaal welkom!Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!