Reuze gezellig bij de seizoensafsluiting van Fokgebied Rheinland

Geplaatst door on 17 november 2023We kunnen het niet meer “Gänze essen” noemen want er is gekozen voor een ander menu, maar het was er niet minder gezellig door!
Meer mensen dan vorig jaar dus een goed gevulde zaal. Mensen uit het hele Rheinland gebied waren er bij. Heerlijk eten en veel mese die een passie delen, de Trakehner. Dan kan et al bijna niet mis gaan.
Natuurlijk was er de altijd populaire tombola met prachtige prijzen.Er waren ook weer veel dekkingen te winnen. Die waren deze keer een beetje verdekt 🙂 opgesteld. Want er werd dan en op zich ook al mooie grote bloemen kalender gewonnen maar bij doorbladeren kwam daar een dekking uit rollen, dat is nog eens een verrassing!
Er is ook door een Nederlander een dekking gewonnen.

Toon won een dekking van de Imperativ. De veel te jong gestorven hengst is een zoon van Pepignan Noir uit de geweldige Inshi’s Sonline. En pracht prijs dus! Weliswaar uit de vriezer maar daardoor niet minder waard!
Maar er waren niet alleen dingen te winnen, er was al gewonnen het afgelopen jaar en de allerbeste van het Rheinland worden op deze  jaarafsluiting altijd geëerd.Vanwege de verplaatsing van de hengstenkeuring was nu pas het moment voor de ering van de mensen achter de Sieger van de hengstenkeuring van vorig jaar. Fokker was er niet, maar ondersteuners van Kaiser’s Erbe, Toon en Elly, waren er natuurlijk wel. Zij namen graag de prijs in ontvangst.

Er waren ook prijzen voor de beste veulens.Daniel de Charleroy had het beste hengstveulen, een Kentucky uit zijn Elize van Hofrat, hij kreeg 59,5 punten.

 

Beste merrie veulen was dit seizoen van de familie Vester. Tim Vester nam de prijs in ontvangst voor een Millennium veulen uit hun super merrie Inschi`s Songline, zij behaalde bij stamboekopname ook 59.5 punten.Nico Krol, hier in een onder onsje met Elly van Osch, heeft een mooie prijs gekregen voor zijn Singapore. Zij won niet alleen de keuring in Nederland maar ook  de merrie-stations-test in Uslar.De merrie zal ook in Neumunster te zien zijn en maakt deel uit van de merriecollectie en in de veiling te koop zijn.

Er was eigenlijk maar 1 ding wat we mistte, de blauwe borden. Al jaren krijgen de winnaars van elk seizoen een met de hand beschilderd bord. Daarop staat het Trakehner brandmerk en de naam van het paard wat  het bord heeft gewonnen.
Door ziekte van de nieuwe schilder van de borden is er vertraging gekomen in de levering van de borden.

Die zullen dus op een later moment  alsnog uitgereikt worden. In plaats van een bord werd er nu een certificaat uitgereikt.

Volgend jaar kunt u er ook bij zijn!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!