2 super specialisten, een paar goede, en anderen

Geplaatst door on 1 december 2023

Bij het springen laten de genen zich altijd gelden. Soms is er qua afstamming de verwachting dat de hengst niet kan springen, maar er zijn er ook waarvan iedereen verwacht dat die het kunnen, en dat is dan ook zo.

 

In de collectie van dit jaar zitten er 2 die heel erg goed kunnen springen.

De nummer 3, Tiago een Cook du Midour AA uit een Hirtentanz moeder. Als trakehner niet direct herkenbaar in type maar ene heel goed gebouwd paard. Die geweldig kan springen. Wat hij mist in type maakt ie goed met zijn sportieve lijf en  het overzicht wat hij toont  in zijn bezigheden.

En Alle Farben, die heeft de looks die afstamming weergeeft. Heel veel wit, een half wit gezicht, groot lijf veel kracht. Hij is een Tecumseh uit een Waitaki x Instergraditz.
Het zal er om spannen wie van deze twee de titel voor de beste springer van deze jaargang mag gaan dragen.

Deze Göteborg zoon Tschaikowsky heeft een Hirtentanz moeder, ook hij verlochende zijn afkomst niet. Hij is een fijn correct gebouwde schimmel die nog wat ontwikkeling voor de boeg heeft maar zich een fijn paard toonde.

En wat denkt u van deze:


Gianfranco is een Fellini zoon uit een Millennium moeder x Kanudos moeder. Hij is één van de drie oudere hengsten die voor een  brevet komen. Dat hij een jaar ouder is is goed te zien. Hij deed het goed.

en omdat het hindernis materiaal er toch stond mochten er ook 2 andere paarden hun kunnen tonen.


Merrie Valentiana, een volledig Hämelschenburg bloed gefokte 2 jarige merrie die in veiling zit liet even zien dat ze meer kan dan alleen goed lopen. Springen kan ze ook!

In dezelfde merrie collectie zit deze Sundance, dat is het volle zusje van Sherry. Sherry was de merrie die de vrijspringcup gisteren op haar naam zette.
Ook zij heeft het dus niet van een vreemde!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!