Veiling rijpaarden en merries

Geplaatst door on 1 december 2023

De veilingmeester kwam binnen op een rijtuigje met een mooie vos er voor. Dat komt wel vaker voor, veilingmeesters worden vaker binnen gebracht met veel show.  Maar wat écht apart was is dat dit paard wat ingespannen was onderdeel was van de veiling!

Deinhart is een 9 jarige Dürrenmatt zoon, die werkelijk alles kan! Hij loopt aangespannen, is dressuurpaard en kan ook nog springen!

Toen de veilingmeester zijn spreekgestoelte plaats had genomen werd Deinhert uitgespannen en opgezadeld, de koetsier steeg op en reed de vriendelijke vos rond.

 


Hij heeft het hart gestolen van 2 meisjes die hun tranen niet konden bedwingen toen de hamer viel bij €63.000

Deinhart heeft al eerder opgetreden in de Holstenhallen. Hij werd namelijk in 2016, tijdens de Hengstmarkt, goedgekeurd als dekhengst, toen ook kwam hij in de veiling. Hij ging toen voor €35.000 naar Canada. Waarom dat niet is doorgegaan en de aansprekende vos nu als ruin op de veiling verscheen is niet bekend. Maar hij gaat zeker wel een heel fijn paard zijn voor zijn nieuwe baasjes!

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!