Hengsten in de hal op de 8baan

Geplaatst door on 2 december 2023

Weer om 8 uur begon ons programma vandaag. Alle hengsten kregen de kans zich te presenteren in de hal. Er was, als altijd, een baan uitgezet om de paarden de kans te geven hun galop te tonen.

Ze worden door een vriendelijk team van  (Nederlandse) begeleiders in een 8 vorm ge leid om te tonen of ze willen en kunnen omspringen in galop.

na een aantal paarden, deze keer na 7 paarden, komen ze allemaal in de ring om de jury de kans te geven ze met elkaar te vergelijken. Daarna volgt dan het eerste keuze moment. Ze kunnen hier dan al het gevreesde “Nicht Gekört” te horen krijgen, of de woorden, “wird einmal wieder vorgestellt”  wat betekent dan ze een ronde door zijn.

In het boekje staan 47 hengsten, 3 ervan zijn 3 jarigen. Van de overgebleven 2 jarigen zijn er 4 niet aan de eerste dag begonnen. Dus er blijven er 40 over.
Daarvan mochten na de stapronden 19 door naar de laatste ronde. Alle hengsten met vreemd bloed mogen door. En een mooie selectie uit de anderen hebben nog een kans op een licentie om hun genen door te mogen haan geven aan de verdere generaties.

Opvallend is dat er geen echte publiekslieveling is. Geen één hengst die de hele hal op de kop zet. Behalve dan misschien de opvallende Alle Farben, die niet alleen door zijn kleur en geweldig kunnen springen opvalt, hij beweegt graag en makkelijk en beschikt over veel tact. Hij kreeg na zijn optreden in de baan vandaag alle handen op elkaar.


Applaus was er ook voor de Lossow zoon First Impression, als hij al wat te kort komt dan is dat het Trakehner sausje in zijn hoofd. Goed paard met en mooi en sterk fundament.


Van de 4 Millennium zonen zijn er 3 door naar de volgende ronde. Deze hierboven is Donauschwarm, die een Elfenstein moeder heeft.  Allemaal, geheel passend in de verwachtig, grot, donker en goede bewegen.

Bij de Kwahu zonen is er 1, Odin, door naar de laatste ronde, 2 van de 3 Imperio’s zijn niet door, Schwarzgold die door 3 zonen vertegenwoordigd wordt heeft er 1 bij de laatste groep zitten. (deze laatste, Barino, heeft 3 x Connery in de eerste 4 generaties!)


Ook deze Integer zoon, Honnery mag vanmiddag nog een keer de baan in.

Vanmiddag komen ze allemaal nog een keer voor het voetlicht waar er nog hengsten af kunnen vallen. Dat gaan we allemaal meemaken.

Het is het eerste jaar dat Lars Gehrmann, die 30 jaar lang de voorzitter van de jury en zuchtleiter was, er niet meer bij staat.
Hij heeft het heft in handen van Neel Schoof gelegd. Dat is een zware klus, grote voetafdrukken die gevuld moeten worden. We zijn benieuwd wat het oordeel gaat zijn!

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!