Topprijs voor Kap Verde

Geplaatst door on 11 december 2023

Uw redacteur moest even wat dagen bij komen van een lichte Duitse griep maar nu weer meer nieuws over de Trakehner in het algemeen en speciaal nog berichten over de afgelopen Hengstenkeuring.

Wie het heeft gewonnen in Neumünster, dat weet u, maar heeft u gezien hoeveel deze Kap Verde opbracht?

Om de winnende hengst brak namelijk tijdens de veiling een biedduel uit, een duel die we al een tijdje niet meer hebben meegemaakt! Op de tribunes werd een ademloze stilte afgewisseld met een uitzinnig applaus terwijl de biedingen stegen voordat de veilinghamer viel op €350.000!

Het toekomstige huis van Kap Verde zal de Meggle-dressuurstal nabij München zijn. De Trakehner-kampioenshengst van vorig jaar is ook al naar deze stal gegaan, zij zijn zo onder de indruk van Kaiser’s Erbe dat ze nu weer hebben gekozen voor een top Trakehner-hengst!

Het op een na hoogste bod van de avond was €57.000 voor de nobele en machtige Donauschwarm (v:Millennium) gevolgd door de derde hoogste prijs voor de elegante Honnery (v. Integer) €54.000. De tweede reservekampioen Kairouan (v. Schwarzgold) verhuist naar de Moritzburg voor een hamerprijs van €45.000.

 

Kap Verder werd gefokt door Dr. Rudolf Trenschel en Silke Ottmann-Trenschel uit Essen. Verkoper van de Sieger hengst Kap Verde is de familie Mieleszko-Vekens uit Paderborn. Zij voeren een professioneel hengstenstation en zijn gespecialiseerd in Duitse sport ponies.
Al eerder kocht Jill, de vrouw des huizes, een Trakehner hengst veulen. Ze was in 2018 bij de veulenveiling van het Trakehner Bundesturnier, haar man was niet mee die bleef thuis om WK voetbal te kijken. Ze heeft hem tijdens de veiling gebeld en gezegd dat ze een veulen had gekocht, wat eigenlijk niet helemaal de afspraak was. Maar die aankoop is erg goed uitgepakt, dat veulen was Rheinglanz. Hij werd kampioen van zijn jaargang en vond ook via de Hengstmarkt zijn nieuwe baas.  Toen viel de hamer op €305.000.

In 2021 kwam Jill een hengstveulen tegen, toen 3 dagen oud, ook toen heeft ze meteen toegeslagen en het veulen gekocht. Opfok van de veulens doen ze zelf op eigen bedrijf, en ook deze hengst is voorbereid voor de hengstenkeuring. En ook deze werd kampioen, nu viel de hamer als gezegd op €350.000.
Ik denk dat Jill wel weer een hengstveulen mag kopen!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!