een gala-avond met veel van alles, maar zonder springen

Geplaatst door on 12 december 2023

En dat er geen hindernis te zien was dat was opvallend. Want er zijn meestal toch wel wat demo’s van eventing paarden, of springpaarden. Deze keer niet. De enigen die een sprong lieten zien waren de shetten van de shetlander race. (en dat was 15cm hoog takjes)



Niet dat die race helemaal vlekkeloos verliep want na twee rondjes was de pony, die voor lag op de rest, er klaar mee en sloeg linksaf. Gevolg: 5 ruitertjes gevallen en de ponies deden helemaal hun eigen ding. Maar niets ernstigs natuurlijk en iedereen ging lachend terug naar de stal.

Er was ook een Hongaars onderdeel. Met knallende zwepen om de hoofden van de paarden kwamen er drie Hongeren op hun paarden binnen. De over duidelijk niet Trakehners waren wel ook onverschrokken en verblikte of verbloosde niet van de knallende zwepen.
Liggen, zittend, in galop.



Ze deden gewoon door ondanks de keihard knallende zwepen. En natuurlijk was er de Hongaarse Post. Dat kan niet ontbreken. Dus bond 1 van de mannen sponzen onder de laarzen en stond zijn mannetje op de twee achterste paarden en bestuurde zo zijn 5 span. Blijft een knap staaltje.


En dan waren zus en broer Röckener er ook weer bij. Zij brachten een enkelspan binnen en lieten vervolgens een paard los in de baan. Die ging als vanzelf naast het ingespannen paard lopen en leek wel vastgeplakt aan zijn maatje. Draaien en figuren, hij week niet van de zijde!  Toen er ook nog een shetje bij kwam was het helemaal schattig. Een leuk onderdeel!

Op de gala avond is er ook prima ruimte voor allerlei eer momenten.
3 nieuwe Elite hengsten zijn er bij gekomen.
High Motion



Freiherr von Stein



en “onze” eigen in Nederland gefokte Ivanhoe



mogen allemaal EH voor hun naam dragen.  Fokkers en eigenaren van de hengsten kregen allemaal een mooie prijs voor het behalen van de Elite titel. Gefeliciteerd allemaal!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!