Elite hengst Ovaro overleden

Geplaatst door on 17 december 2023



22 is hij geworden. Ovaro, de Hohenstein zoon uit een Kostolany merrie.

In zijn rapport, van de Hengstmarkt van 2003, staat onder andere dit: “Aantrekkelijk gemodelleerde premie hengst in het herkenbare Hohenstein-jasje, wat betreft zelfpresentatie en bewegingskwaliteit. Onberispelijk bovenlichaam, perfect gevormd in de hals, zadelpositie en bovenlijn. Chique en charme worden gecombineerd met lichtvoetigheid en ontspanning in gangwerk”

Hij was de beste Trakehner hengst van zijn jaargang, toen hij zijn test deed in 2005 in Schlieckau. In dat zelfde jaar kwalificeerde hij zich voor de Bundeschampionat.

Een jaar later voltooide hij zijn 70-dagen test in Neustadt/Dosse met een dressuurindex van 120,59 punten. Hij behaalde daarna successen in de dressuur tot in het Intermediaire I.

Hij laat 4 goedgekeurde zonen na: Iceman, Intarsio, Ironic en Windsor >, daarnaast ook 16 staatspremiemerries plus talloze sportpaarden, waaronder de in de Lichte Tour succesvolle Indian Queen en Windsor.
Ovaro gaat zeer gemist worden.

 

**Over de moeder van Ovaro, de Kostolany dochter E.St. Odessa, is een opmerkelijk feit bekend. De merrie werd gedurende haar leven steeds weer met Hohenstein gedekt. Er zijn  9 volle zussen van Ovaro geboren. Uit 11 jaar combineren van Odessa en Hohenstein zijn 10 veulens geboren, Ovaro was de enige hengst!**

 

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!