Hengstverteilungsplan 2024 is online!

Geplaatst door on 6 januari 2024

Wat een mooi Duits woord is dat toch, het Hengstverteilungsplan. Het is niks anders dan een overzicht van alle dekkende Trakehner hengsten. Dat overzicht wordt jaarlijks bekend gemaakt. En die voor 2024 staat nu online!


In het overzicht ​​alle Trakehner hengsten die geregistreerd staan als actief dekkend en ingeschreven in hengstenboek 1 of hengstenboek 2. U kunt er vinden hoe en waar u de hengsten kunt vinden. Hoe ze dekken (diepvries, vers sperma of natuurlijk dekkend) wat de kosten zijn etc.

 

Behalve die praktische informatie is er over elk van de hengsten een schat aan informatie te vinden.

De online versie is zeer dynamisch en er zullen in het eerste kwartaal van 2024 voortdurend veranderingen en aanvullingen plaatsvinden, of het nu gaat om nieuwe foto’s, nieuwe videolinks of  tekst aanpassingen. Het  Trakehner Verband verwacht ook regelmatig gegevensupdates vanuit de sport. Het is dus de moeite waard om zo nu en dan eens een kijkje te nemen.
U kunt daar ook allerlei andere dingen opzoeken, hoeveel goedgekeurde zonen heeft deze hengst, of andere zoekopdrachten kunt u invoeren. Als u in de stamboom op de voorouders van vaders kant klikt, krijgt u ook meer informatie over hen. Probeer het gewoon eens. De printversie van het hengstverteilungsplan, het kleine boekje,  wordt eind januari naar alle leden verzonden.


We hebben al even online gekeken en de opvallende afwezigen zijn de kampioenen van 2022 en 2023, staan er nog niet bij. Kaiser’s Erbe was afgelopen seizoen wel beschikbaar voor de fokkers via diepvriessperma. Nu vinden we van hem, en van zijn stalgenoot, Kap Verde (kampioen van 2023) nog geen gegevens over waar en hoe ze beschikbaar zullen zijn. Zodra dat bekend wordt gemaakt zullen we u op de hoogte houden!

Comments

Comments are closed.

Voorjaar = Veulentjes!

Het is er weer tijd voor! Veulentjes! Is er één bij u geboren? Laat het ons weten dan plaasten we het blije nieuws op deze site.

Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!